Hvorfor er det altid mig, der skal betale?
SPONSORERET indhold

Hvorfor er det altid mig, der skal betale?

Efter tre års forhold begynder det at gå mig på, at det er mig, der betaler for alt. Det går mig på, at min kæreste slet ikke skænker det en tanke, men det er et følsomt emne for mig, hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.

Af: Vibeke Dorph Foto: Getty Images
26. sep. 2020 | Livsstil | Hjemmet

Spørgsmål om kæreste, som er nærig

Jeg har i tre år været i forhold med en fyr, som jeg virkelig er glad for. Han er sød, forstående og omsorgsfuld. Alt er egentlig godt, dog er der et problem, som bliver ved at plage mig. Nemlig, at det er mig, der betaler for alt. Jeg er af natur gavmild og vil ikke have at nogle omkring mig mangler noget, men nu har det taget overhånd med min kæreste. 

LÆS OGSÅ: Vi frygter, at vi aldrig får vores penge igen

Vi bor hver for sig, men når alle regninger er betalt, har vi ca. det samme til rådighed, trods det, at han er studerende, mens jeg arbejder og tjener tre gange så meget som ham. Tidligere deltes vi om udgifterne, men nu er det mig, der betaler for fælles mad, restaurantbesøg, kørsel, julegaver og fødselsdagsgaver til familie og venner på begge sider. 

Det gør mig ked af det, og jeg føler mig udnyttet. Samtidig synes jeg, at økonomi er et følsomt emne, som jeg ikke kan lide at tale om. Jeg er indforstået med, at vi kommer fra forskellige baggrunde, men jeg synes samtidig også, at det er meget uopmærksomt af min kæreste, at han lader mig betale for alt uden at skænke det en tanke.

Vibeke Dorph råder til ikke at lægge følelser i penge 

Det kan da bestemt også undre mig, at din kæreste ikke er opmærksom på, hvor økonomisk skævt jeres forhold er. Det kan vel ikke være gået hans næse forbi, at du er endt med at betale for stort set alt, hvilket for det første ikke er rimeligt, og for det andet ikke er godt for balancen i jeres forhold. Hvordan det er kommet så vidt, kan jeg jo ikke udtale mig om, men sikkert er det, at tingene ikke ændrer sig, medmindre du holder op med at lægge så mange følelser i penge og i stedet åbner munden og får problemet italesat. For ligegyldigt hvilken baggrund din kæreste måtte komme fra, ligegyldigt og om han er studerende eller ej, så er det hans eget ansvar at holde styr på sin egen økonomi. Det skal du gøre ham klart, for du vil helt forståeligt ende med at køre sur i rollen som økonomisk mor for din kæreste. Hold derfor op med at gå og vente på, at din kæreste tager problemet op, for det er dig, der føler, at det her er et problem, det er derfor også dig, der har ansvaret for at italesætte det. 

LÆS OGSÅ: Min nye kæreste opfører sig underligt

Derfor – stop med at lægge følelser i penge. Penge er penge, og i et sundt forhold lærer man sig at tale direkte og ligeud om dem. Fortæl dernæst din kæreste, at din økonomi er presset, og at I derfor fremover kommer til at dele 50/50. Her vil jeg i starten råde dig til at køre en ret hård kurs, så I ikke alt for hurtigt falder tilbage I jeres uheldige mønster. Det er nemlig vigtigt, at din kæreste lærer at tage ansvar for sin egen økonomi, og har han brug for flere penge, så må han jo tage sig et job således, at der ryger lidt ekstra ind på kontoen. For hans penge er hans ansvar, det må og skal aldrig blive dit.

Anbefalet til dig