Jeg magter ikke at høre om min mors nye kæreste
SPONSORERET indhold

Jeg magter ikke at høre om min mors nye kæreste

Min mor har fundet en ny mand syv måneder efter, at min far døde. Jeg ønsker min mor det bedste, men jeg har også sagt, at jeg ikke nødvendigvis magter at høre om hendes nye kæreste. Jeg prøver virkelig at støtte min mor, for hun er en fantastisk mor, men jeg er lidt ryster over, at hun har fundet en anden så hurtigt, hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.

Af: Vibeke Dorph Foto: Getty Images
04. apr. 2020 | Livsstil | Hjemmet

Spørgsmål om mor, som har mødt en ny mand

Jeg er en ung kvinde på 21 år, som for nu syv måneder siden mistede min far, der døde af kræft efter et intenst og kort sygdomsforløb. Min mor, far og jeg har altid haft et unikt og tæt forhold, så det har været hårdt. Min mor og jeg er dog heldigvis siden kun blevet tættere og åbne om, hvordan vi har det. 

Jeg ønsker ikke min mor andet end alt det bedste, og jeg forsøger at støtte hende. Nu er der sket noget godt, men også svært. Min mor har nemlig mødt en anden mand. Som sagt ønsker jeg hende kun det bedste, og hvis denne mand kan hjælpe hende med at få det bedre, så synes jeg, det er fint. Mit dilemma er dog, at jeg synes, det er meget tæt på, at min far er død, jeg havde slet ikke skænket det en tanke, at hun skulle møde en anden.

LÆS OGSÅ: Jeg er vred og forarget på min kærestes bror

Jeg har sagt til hende, at jeg synes, det er fint, hvis det kan hjælpe hende, og at hun skal gøre det, som er bedste for hende. Dog har jeg også sagt, at jeg ikke nødvendigvis magter at høre om hendes kæreste eller på anden måde blive blandet ind i det. Jeg prøver virkelig at støtte min mor, for hun er en fantastisk mor. Jeg vil ikke have, at hun skal føle, at jeg vil bestemme, hvordan hun skal komme videre, men jeg er lidt rystet over, at hun allerede har fundet en anden. Er jeg en forkælet datter, der bare skal acceptere min mors valg, eller kan jeg godt tillade mig at have reservationer?

Vibeke Dorph råder til til egne følelser og passe på sig selv

Nej, jeg synes ikke, at du lyder til at være en forkælet datter, jeg synes tværtimod, at du lyder til at være en vidunderlig datter, der gør, hvad du kan for at støtte din mor i en tid, der også er svær for dig selv. Jeg forstår også godt, at det kan være voldsomt for dig, når din mor så forholdsvis kort tid efter din fars død møder kærligheden igen. Det er jo dejligt for hende, men det er ikke ensbetydende med, at du absolut skal være ellevild af begejstring. 

LÆS OGSÅ: Min datter er vred og aggressiv

For hvordan skulle du dog kunne være det, når du lige nu døjer med savnet og sorgen over, at din far er væk, og det familieliv, I havde sammen før, også er det? Du er i sorg, sorg er følelser, og den slags følelser, skal og kan man ikke styre. Derfor er mit råd til dig, at du i stedet for at forsøge at kontrollere dine følelser og beslutte dig til det ene eller andet i stedet accepterer, at tingene er, som de er. Du skal lytte til dine følelser og følge dem. Har du f.eks. ikke overskud til at høre om eller møde din mors nye kæreste, så er det sådan, og det er i orden. Det er en svær, men også vigtig tid, du gennemlever lige nu. Sorg er hårdt, men det er også vigtigt, at vi tør møde den og vise den hensyn, for kun derved kommer vi videre som hele mennesker. Så pas godt på dig selv, indtil sorgen lægger sig og sig ja, når du har lyst til noget, og nej, når du ikke har det – det har du i den grad lov til.

Anbefalet til dig