Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Bedste madblog
Foto: Ditte Ingemann/Thefoodclub.dk Lad dig inspirere af redaktionens yndlings madblogs.

Madblogs

10 madblogs, du vil elske, hvis du er et rigtigt madøre

Se redaktionens favorit-madblogs, som rummer alt fra klassikere med et twist, fantastiske vegetarretter og syndige snacks til sjov for kræsne børn, inspiration fra verdenskøkkenet og fuldstændig ens morgenmad.

Hvad skal vi have at spise i aften?

Har du lidt for tit taget dig selv i at gå i stå i den sætning, har vi her på ALT.dk samlet vores favorit-madblogs, både danske og udenlandske, hvor du altid kan finde masser af inspiration til nye retter eller et twist på klassiskerne.

Disse madsblogs har det til fælles, at de laver inspirerende opskrifter og tager smukke billeder, der får maden til at se endnu mere indbydende ud. Prøv, om du kan lave lige så lækre kreationer - her er plads til alle, også nybegyndere.

Velbekomme!

1. Thefoodclub.dk – en fryd for øjet og maven

Ditte Ingemann står bag bloggen The Food Club, hvor hun på fineste vis forener sin store passion for mad og gode råvarer, samtidig med at hun går op i det æstetiske og tager smukke billeder. Med en bachelor i ernæring og sundhed og flere kogebøger i bagagen formår hun altid at kombinere det sunde med det syndige, så det aldrig bliver kedeligt. Prøv eksempelvis opskrifterne på hendes lækre tacos med BBQ-blomkål eller verdens nemmeste æblekage, hvis det skal gå lidt hurtigt. 

LÆS OGSÅ: I køkkenet med Ditte Ingemann: Søde sager, du kan sige JA til

2. Foodfanatic.dk – verden rundt i lækre retter

Siden 2007 har kvinden bag den populær blog Foodfanatic.dk, Nadia Mathiasen, delt ud af sine bedste opskrifter – og det er virkelig en oplevelse for smagsløgene at følge med i. Hun er egentlig uddannet journalist, men lever i dag af at skrive om mad og udvikle opskrifter til magasiner, aviser og tv, ligesom hun står bag kogebøgerne Foodfanatic Thai og Kødfri Mandag. Nadia Mathiasen er halv thailænder, og der er derfor masser af asiatisk inspirerede retter på bloggen, som fx den meget anbefalelsesværdige thailandske nuddelsuppe med oksekød kaldet "kua tiew nua", men du finder også alverdens retter med inspiration fra bl.a. det franske og nordiske køkken.

LÆS OGSÅ: Nadia Mathiasen har lavet en grøntsagskogebog for kødelskere

3. Anneauchocolat.dk – en chokoladeelskers bekendelser

Med mottoet "søde sager er sunde for sjælen" blogger Anne Moltke Hansen under aliaset Anne au Chocolat. Hun kalder sig selv for chocaholic og frankofil, og det betyder, at bloggen stort set udelukkende byder på kager, desserter og andre søde sager med chokolade som gennemgående ingrediens. Prøv fx hendes opskrift på en fudgy, appelsinkrydret chokoladebrownie eller kast dig ud i en hjemmelavet regnbueis.

4. Twin-food.dk – sunde og syndige snacks

Her finder du nem mad fra de aarhusianskfødte tvillinger Laura og Christine. Hvis du tænker, at du har hørt om dem før, kan det være, fordi du fulgte dem, da de fra 2013 til 2015 hver uge kom med lækre opskrifter på det gamle Eurowoman.dk. Bloggen emmer af, at de sætter pris på god mad, og at de finder inspiration til opskrifter overalt. De inspirerer med sunde og alligevel syndige snacks, som glutenfri, chewy cookies med hvid chokolade og karamel, deres bud på en moderne pariserbøf eller de sprøde, snoede parmesan kartofler med estragondip, der som tilbehør må kunne løfte enhver ret!

5. Babybite.dk – til kamp mod kræsne børn

Hvis du er forælder til kræsne børn, er denne blog dit nye go to-sted! Bag Babybite.dk står Charlotte Seeger, som de sidste 10 år har forsket og arbejdet med børns sundhed og spisevaner (især "kræsenhed"). Hun inspirerer til nye måde at sammensætte og servere mad på, så man selv uden unger gerne vil prøve de lækre opskrifter. Prøv eksempelvis at tjekke hendes smukke univers med bud på morgenmadsretter til børn ud. 

LÆS OGSÅ: Børn med i køkkenet: Hvad kan de lave hvornår?

6. Madbanditten.dk - få inspiration fra LCHF-dronningen

Jane Faerber er kvinden bag Madbanditten.dk, som har fokus på LCHF-mad med få kulhydrater og meget fedt. Med seks bøger i bagagen om emnet er hun en af de fremmeste eksperter på området, og hendes opskrifter har fokus på masser af grøntsager, proteiner fra kød, æg og ost og gode fedtstoffer fra smør, olier og nødder, mens korn og sukker er fjernet fra kosten. Det skulle blandt andet kunne hjælpe med vægttab og mod maveproblemer og sukkerafhængighed. Prøv eksempelvis hendes blomkålspizza med kylling og grøntsager eller chokolade panna cotta med Balieys.

LÆS OGSÅ: Jane Faerber om LCHF: "Fokusset på, at du hele tiden skal spise et eller andet forsvinder"

7. GreenKitchenStories.com – kærlighed og sund mad

Green Kitchen Stories er skabt af danske Luise Vindahl og hendes svenske mand, David Frenkiel. Med deres utrolig flotte billeder og bud på lækre retter har de siden 2009 sat vegetarmad på dagsordenen, hvilket har fået folk fra hele verden til at valfarte til deres blog. De går op i, at maden skal være både sund og let at lave. Det er ikke uden grund, at Green Kitchen Stories for længst har vokset sig fra at være et åbent, madglad kærestepars blogprojekt til, at de i dag har udgivet flere kogebøger, apps og har features i alverdens magasiner fra FIT LIVING til Vogue i porteføljen. Vi glæder os til at kaste os over deres kål, svampe og kartoffel tortilla, næste gang lejligheden byder sig.

LÆS OGSÅ: Mød kvinden bag Green Kitchen Stories: "Jeg vil lave sund mad for alle"

8. Ottolenghi.co.uk – Den engelske Claus Meyers bedste retter

Kokken Yotam Ottolenghi kan med sit mindre imperium af blandt andet succesfulde kogebøger, en stor deli-kæde og en online shop nærmest kaldes en slags "Englands Claus Meyer". De israelske rødder går igen i mange af hans retter, som han heldigvis også deler ud af på sin hjemmeside, hvor billedsiden i sig selv er nok til at få mundvandet til at løbe. Faktisk er hans mad så populær, at den blev namedropped i blockbuster-filmen "Bridget Jones' baby", da Patrick Dempsey fortæller Renee Zellweger, at han på en date nummer to ville have taget laks med fra "Ottolenghi – den er lækker OG sund!" Den opskrift kan du afprøve lige her.

9. Mynewroots.org – vegetarmad med en holistisk tilgang

De fleste af os er vist for længst blevet klar over, at vegetarisk mad er mere end kikærter og at erstatte kød med svampe i de klassiske retter. Med over ti år på bagen er denne blog er et kæmpe opslagsværk i de lækreste vegetarretter med fokus på naturlige ingredienser. Kvinden bag, Sarah Britto, er også fortaler for en holistisk tilgang til madlavning og ernæring, hvilket hun også skriver inspirerende om. Du kan eventuelt læse mere, mens du nyder de lækre, glutenfri bananpandekager eller hendes Raw Cashew Dreamcake.

LÆS OGSÅ: Guide: De 13 bedste vegetar-spisesteder i København

10. Symmetrybreakfast.com – Spejlvendt morgenmad i verdensklasse

Hvis du går på madblogs primært for at lade dig inspirere af de smukke billeder, er denne blog din nye bedste ven. Den opstod lidt tilfældigt, da museumsmedarbejderen Michael Zee tog et billede af den morgenmad, han havde lavet til sin kæreste, modedesigneren Mark van Beek. Han bemærkede, hvor symmetrisk maden var blevet anrettet, og da han lagde billedet ud på Instagram, blev det et kæmpe hit online. Instagramkontoen i dag har over 1.500 opslag og 771.000 følgere – men det er nu også lidt svært ikke at blive betaget af, hvor æstetisk noget så simpelt som morgenmad kan tage sig ud.

Se, hvad vi ellers skriver om: Interview, Lister, Sociale medier, Vegetar, Madplaner, Thai-mad og Ditte Ingemann