Bedste madblog
Foto: Ditte Ingemann/Thefoodclub.dk Lad dig inspirere af redaktionens favoritter blandt nettets mange madblogs.

Madblogs 2020

10 madblogs, som et ægte madøre vil elske

Vi har samlet vores yndlings-madblogs, som rummer alt fra klassiske retter med et twist og skøn vegetarmad til syndige snacks, inspiration fra verdenskøkkenet - og FULDSTÆNDIG ens morgenmad.

Hvad skal vi have at spise i aften?

Tager du dig selv i lidt for tit at stoppe op og overveje det spørgsmål, har vi her på ALT.dk samlet vores favorit-madblogs, både danske og udenlandske, hvor du altid kan finde masser af gode idéer til nye retter eller et bud på et twist på klassikerne.

Disse madsblogs har det til fælles, at de udover en personlig tilgang til maden også laver inspirerende opskrifter og tager smukke billeder, der får maden til at se endnu mere indbydende ud.

Prøv, om du kan lave lige så lækre kreationer - her er plads til alle, fra nybegynderne til et rigtigt madøre.

Velbekomme!

1. Thefoodclub.dk – en fryd for maven OG øjet

Kogebogsforfatter og madfotograf Ditte Ingemann står bag bloggen The Food Club, hvor hun på fineste vis forener sin store passion for mad og gode råvarer med æstetiske og altid smukke billeder. 

Med en bachelor i ernæring og sundhed og flere kogebøger i bagagen formår hun altid at kombinere det sunde med det syndige, så det aldrig bliver kedeligt, hvilket gør, at vi også har flere opskrifter med hende her på sitet, fx: I køkkenet med Ditte Ingemann: Søde sager, du kan sige JA til

Prøv eksempelvis hendes opskrift på verdens bedste falafler eller verdens nemmeste æblekage, hvis det skal gå lidt hurtigt. 

LÆS MERE PÅ: Thefoodclub.dk

Følg Ditte på INSTAGRAM: 

2. Foodfanatic.dk – verden rundt i lækre retter

Siden 2007 har kvinden bag den populær blog Foodfanatic.dk, Nadia Mathiasen, delt ud af sine bedste opskrifter – og det er virkelig en oplevelse for smagsløgene at følge med i. Hun er egentlig uddannet journalist, men lever i dag af at skrive om mad og udvikle opskrifter til magasiner, aviser og tv, ligesom hun står bag kogebøgerne Foodfanatic Thai og Kødfri Mandag. 

LÆS OGSÅ: Nadia Mathiasen har lavet en grøntsagskogebog for kødelskere

Nadia Mathiasen er halv thailænder, og der er derfor masser af asiatisk inspirerede retter på bloggen, som fx den meget anbefalelsesværdige thailandske nuddelsuppe med oksekød kaldet "kua tiew nua", men du finder også alverdens retter med inspiration fra bl.a. det franske og nordiske køkken.

LÆS MERE PÅ: Foodfanatic.dk

Følg Nadia på INSTAGRAM: 

3. Anneauchocolat.dk – en chokoladeelskers bekendelser

Med mottoet "søde sager er sunde for sjælen" blogger Anne Moltke Hansen under aliaset Anne au Chocolat. Hun kalder sig selv for chocaholic og frankofil, og det betyder, at bloggen stort set udelukkende byder på kager, desserter og andre søde sager med chokolade som gennemgående ingrediens.

Prøv fx hendes opskrift på en brownie med saltkaramel og ganache eller kast dig ud i en hjemmelavet regnbueis.

LÆS MERE PÅ: Anneauchocolat.dk

Følg Anne på INSTAGRAM:

4. Madsvin.com – gode opskrifter og vin

På siden med det skønne navn Madsvin.com finder du ægte madkærlighed fra fynske Mads Vindfeld Andersen, der har stået bag den personlige blog siden 2015. Her kommer han især med bud på klassiskere med et twist, og så er han også god til at tilføje bud på velegnede vine til retterne.

Hans tilgang til opskrifter emmer af, at han sætter pris på god mad, at nørde igennem med emnet - og ikke mindst lave let forståelige opskrifter, som alle kan gå til. Prøv eksempelvis hans trin-for-trin guide til langtidsstegt lammekølle, der bliver mørt og velsmagende udover det sædvanlige! Eller hans bud på en luftig fynsk æggekage med bacon, tomat og agurk.

LÆS MERE PÅ: Madsvin.com

Følg Mads på INSTAGRAM: 

5. Babybite.dk – til kamp mod kræsne børn

Hvis du er forælder til kræsne børn, er bloguniverset Babybite.dk dit nye go to-sted! Bag Babybite.dk står Charlotte Seeger, som de sidste 10 år har forsket og arbejdet med børns sundhed og spisevaner, særligt med fokus på kræsenhed.

Hun inspirerer til nye måde at sammensætte og servere mad på, så man selv uden unger gerne vil prøve de lækre opskrifter. Prøv eksempelvis at tjekke hendes smukke univers med bud på morgenmadsretter til børn ud. 

LÆS OGSÅ: Børn med i køkkenet: Hvad kan de lave hvornår?

LÆS MERE PÅ: Babybite.dk

Følg Charlotte på INSTAGRAM:

6. Madbanditten.dk - inspiration fra LCHF-dronningen

Jane Faerber er kvinden bag Madbanditten.dk, som har fokus på LCHF- og KETO-mad, som begge er opskrifter med få kulhydrater. Med en stribe bøger i bagagen om emnet er hun en af de fremmeste eksperter på de svenske kostprincipper for LCHF, som er forkortelsen for Low Carb High Fat. I de senere år har hun også kastet sit fokus på KETO, der er en variant af LCHF.

LÆS OGSÅ: Jane Faerber om LCHF: "Fokusset på, at du hele tiden skal spise et eller andet forsvinder"

Hendes opskrifter har fokus på masser af grøntsager, proteiner fra kød, æg, ost og gode fedtstoffer fra smør, olier og nødder, mens korn og sukker er fjernet fra kosten. Det skulle blandt andet kunne hjælpe med vægttab og mod maveproblemer og sukkerafhængighed. Prøv fx hendes blomkålspizza med kødboller eller hjemmelavet LCHF-nutella

LÆS MERE PÅ: Madbanditten.dk

Følg Jane på INSTAGRAM:

7. GreenKitchenStories.com – grøn mad og kærlighed

Green Kitchen Stories er skabt af danske Luise Vindahl og hendes svenske mand, David Frenkiel. Med deres utrolig flotte billeder og bud på lækre retter har de siden 2009 sat vegetarmad på dagsordenen, hvilket har fået folk fra hele verden til at valfarte til deres blog. 

LÆS OGSÅ: Mød kvinden bag Green Kitchen Stories: "Jeg vil lave sund mad for alle"

De går op i, at maden skal være både sund og let at lave. Det er ikke uden grund, at Green Kitchen Stories for længst har vokset sig fra at være et åbent, madglad kærestepars blogprojekt til, at de i dag har udgivet flere kogebøger, apps og har features i alverdens magasiner fra FIT LIVING, ALT for damerne og Eurowoman til Vogue i porteføljen. Vi glæder os fx til at kaste os over deres grønne danske sommer tacos, næste gang lejligheden byder sig.

LÆS MERE PÅ: GreenKitchenStories.com

Følg Luise på INSTAGRAM: 

8. Ottolenghi.co.uk – Englands Claus Meyer

Kokken Yotam Ottolenghi står bag et mindre imperium af blandt andet succesfulde kogebøger, en stor deli-kæde og en online shop, og han kan nærmest kaldes en slags Englands svar på Claus Meyer. De israelske rødder går igen i mange af hans retter, som han heldigvis også deler ud af på sin hjemmeside, hvor billedsiden i sig selv er nok til at få mundvandet til at løbe.

Faktisk er hans mad så populær, at den blev namedropped i blockbuster-filmen "Bridget Jones' baby", da Patrick Dempsey fortæller Renee Zellweger, at han på en date nummer to ville have taget laks med fra "Ottolenghi – den er lækker OG sund!" Den opskrift kan du afprøve lige her.

LÆS MERE PÅ: Ottolenghi.co.uk

Følg Otto på INSTAGRAM:

9. Mynewroots.org – vegetarmad med en holistisk tilgang

De fleste af os er vist for længst blevet klar over, at vegetarisk mad er langt mere end kikærter og at erstatte kød med svampe i de klassiske retter. Med godt 12 år på bagen er bloggen My New Roots et kæmpe opslagsværk i de lækreste vegetarretter med fokus på naturlige ingredienser. 

LÆS OGSÅ: Guide: De 13 bedste vegetar-spisesteder i København

Kvinden bag, Sarah Britto, er også fortaler for en holistisk tilgang til madlavning og ernæring, hvilket hun også skriver inspirerende om. Du kan eventuelt læse mere, mens du nyder de lækre, glutenfri bananpandekager eller nyder hendes bisque af rød peberfrugt og med én gigantiske brød-crouton.

LÆS MERE PÅ: Mynewroots.org

Følg Sarah på INSTAGRAM:

10. Symmetrybreakfast.com – Spejlvendt morgenmad

Hvis du går på madblogs primært for at lade dig inspirere af betagende smukke billeder, er denne blog din nye bedste ven. Den opstod lidt tilfældigt, da museumsmedarbejderen Michael Zee tog et billede af den morgenmad, han havde lavet til sin kæreste, modedesigneren Mark van Beek.

Han bemærkede nemlig, hvor symmetrisk maden var blevet anrettet, og da han lagde billedet ud på Instagram, blev det et kæmpe hit online. Instagramkontoen i dag har over 1.800 opslag og +765.000 følgere – men det er nu også svært ikke at blive betaget af, hvor æstetisk noget så simpelt som morgenmad kan tage sig ud.

LÆS MERE PÅ: Symmetrybreakfast.com

Følg Michael på INSTAGRAM

Se, hvad vi ellers skriver om: Interview, Lister, Sociale medier og Ditte Ingemann