De bedste rejsetip fra globetrottere
SPONSORERET indhold

De bedste rejsetip fra globetrottere

Hvor skal rejsen gå hen, og hvordan bliver din ferie mest vellykket? Her får du seks rejsevante menneskers bedste tips.

Af:: Anna Pia Holmgaard Foto: Carsten andersen, Lars H., peter hauerbach, Kenneth Nguyen, HTC, samsung, sony, (fotolia), private m.fl.
03. jan. 2012 | Livsstil | ALT for damerne

 

SPØRG OG SKRIV NED

„Jeg fritter altid alle ud, inden og når jeg rejser. Hvor spiser de, hvor ligger den bedste vintagebutik, hvilke områder er på vej op, og hvor får man den bedste brunch?  De fleste elsker at dele ud af deres favoritter, og på den måde har jeg samlet et helt arkiv af personlige anbefalinger i små sorte bøger, noter og visitkort. Og det går begge veje. At holde på hemmelige steder er lidt nærigt…



Mit eget favoritrejsemål er byernes by Paris, som er guddommelig smuk. Jeg er så heldig, at min veninde har en lejlighed der, og en af vores yndlingsbeskæftigelser er at hænge ud i døråbning i en bar i Marais efter en lang dag på cafeer og research hos nogle af tidens bedste designere som Vanessa Bruno og Isabel Marant.“

Karin Gråbæk, rejse- og klummeskribent med egen blog: Urbanspotting.blogspot.com

 

HUSK ELEKTRONIKKEN

• Pak det elektroniske gear, der er uundværligt i ferien – og husk ladere til det hele og en adapter til den lokale strøm.


• Sluk mobilen. Slå dataroaming fra for at undgå en kæmperegning, når du ankommer. Hent mails og gå på Facebook og Twitter via offentlige wifi-netværk (f.eks. hos Starbucks eller på dit hotel). Køb alternativt lokalt taletidskort. App’en Viber er god – du kan ringe gratis til hele verden.

• Skal du ud at flyve, så prøv ny app fra CPH Airport, som sender en sms, når du skal gå til gaten.

 

Christiane Vejlø, ekspert i digitale trends og gadgets og redaktør på livsstilsmagasinet Elektronista.dk 

 

GÅ EFTER STEMNINGEN

„Hvis der var frit valg på alle livets hylder for at slå sig ned lige der, hvor man lyster, så er der ikke tvivl i mit sind: Sydney i Australien. Den har alt det, som amerikanske storbyer burde have: Den er smuk, hæsblæsende, kreativ, fyldt med morsomme mennesker og er frem for alt en by, der er bygget op omkring vandet og havnen.


Det er også en by, der er klar til at tage imod rejsende fra hele kloden med jetlag – døgnet rundt. Prøv at tage på restauranten City Extra (Cityextra.com.au), hvor du kan få morgenmad kl. 20 om aftenen, hvis det er det, maven vil have.“

Jesper Steinmetz, journalist, tv-vært, pt. USA.

 

PRØV NOGET NYT...

„…ikke mindst når du sidder med menukortet på en restaurant. Personligt har jeg lært det af en tur til Edinburgh – hvor jeg var en måneds tid – og hvor jeg først én dag før jeg skulle hjem, tog mig sammen til at bestille haggis. Haggis er den skotske ret bestående af hjerte, lever og lunger fra et får – tilberedt i en fåremave. Det lyder jo ikke lækkert, men det smagte rigtig, rigtig, rigtig dejligt!



„Prøv noget nyt!“ er også et godt tip, når det gælder rejsemål. Der er dog et sted, jeg vender tilbage til igen og igen, og det er Sydfrankrig og de søde og imødekommende franskmænd – ikke ironisk ment. Ofte kan man endda diverse steder læse informationer på engelsk.“

Carsten Bang, komiker. Aktuel med teaterstykket „Evolution“ og til efteråret ude med „Plukker kameler“, som er hans 20-års jubilæumsshow.

 

UDFORSK EN NY STORBY

„Danskerne har kastet deres kærlighed på Barcelona, men har du lyst til kombinationen by og sol, så er Lissabon altså også ret betagende. Og så kan de lave mad – hvilket var en overraskelse for mig. Mest begejstret blev jeg for Restaurant Elevens æstetiske gourmetkøkken og deres fantastiske udsigt (Restauranteleven.com). Jeg kan også varmt anbefale Hotel Bairro Alto (Bairroaltohotel.com), som er et godt udgangspunkt for eventyr i de gamle danske (!) sporvogne og gåture på jagt efter portvin og loppemarkeder. Også det perfekte sted at afslutte dagen – på tagterrassen med kig ud over floden Tejò og en drink i hånden.



Anne Glad, livsstilsekspert, kendt fra „Kender du typen“, DR1.

 

VÆLG KLASSISK, MEN GODT



„Storbritannien har i hele mit voksenliv været den faste base. Fra Londonferierne (jeg har været der over 30 gange) over bilferierne i Sydengland, Cornwall og Skotland til kriminørdede studieophold i Oxford. Jeg bliver aldrig træt af britisk kultur og temperament.



Provence er for mig i vid udstrækning lig med arbejdsro. Faktisk er alle mine seks romaner og den nye bog, jeg arbejder på, skrevet delvist dernede. I vinter lejede vi et helt vidunderligt hus i fire måneder i en lille bjergby – og det bliver bestemt ikke sidste gang.



New York er yndlingsbyen, når der skal holdes fri for alvor. Vi har foreløbig været der fem gange, og vi får aldrig nok. Kunst, restauranter, butikker, gadeliv… Stemningen i den by er helt i særklasse, og man føler sig altid velkommen overalt.“

Anna Grue – forfatter til krimierne om den skaldede detektiv Dan Sommerlund.


Læs også artiklen: Spis som en new yorker


Nøgleord: rejsetip, globetrottere, New York, London, Paris, Sydney, Lissabon.