Josefine Winding Weekendinspiration Eurowoman
SPONSORERET indhold

Josefine Winding bruger ofte sine lørdage her: "De laver byens hårdeste vegetarservering"

Hvad skal du bruge weekenden på? Vi har spurgt dj Josefine Winding, hvad hun laver fredag aften, lørdag eftermiddag og søndag morgen.

Af: Mette Størum Krogh Foto: Dennis Morton mfl.
19. jun. 2021 | Livsstil | Eurowoman

Selv om det er sjovt, er weekend også arbejde for dj og booker på Heartland, Josefine Winding, 32, der er resident dj på Hotel Cecil i København. Men der er også tid til koncert i Byhaven, sauna, yndlingsstederne i NV, søndagsspillelisten og tømmermændsmad. Hvis hun ikke vandrer ud af byen med sin campingstol.

Winding 4.jpg
Byhaven

Fredag

"Jeg tjekker, om der er en god koncert i Byhaven, hvor jeg kunne cykle hen efter arbejde, høre lidt musik og mødes med nogle venner. Der er gratis koncerter med upcoming bands, og der plejer at være en virkelig hyggelig stemning. Efter det ville jeg tage ud og spise noget hurtigt aftensmad, inden jeg skal ud at spille. Magasasa på Istedgade har i mange år været et af mine favoritsteder, når jeg skal have et hurtigt, godt måltid. Det er kinesisk mad uden dikkedarer, især de tørstegte grønne bønner med masser af chili. Det er meget uprætentiøst, og maden er helt fantastisk og også helt vildt god, hvis du har tømmermænd."

LÆS OGSÅ: Maren Uthaug: "Den gav mig ondt i maven og to søvnløse nætter"

"Tit ville jeg skulle ned og spille på Hotel Cecil, hvor jeg – før lockdown – havde et residency. Allerhelst sammen med min gode veninde og dj-kollega, Amanda Baun, som aldrig er bleg for at få en crowdsurf op og køre midt i et ABBA-nummer. Hotel Cecil er blevet et af mine yndlingssteder at gå i byen. Der er altid et virkelig godt dansegulv, og en gang imellem kan du være så heldig, at der også er midnatskoncerter med danske artister, inden dj’en starter. Perfekt måde at gå i byen på, hvis du spørger mig."

Winding 5.jpg
Vistis Vinyler på P8 Jazz

Lørdag

"Lørdag er nok lidt sløv. Jeg kunne godt bruge det meste af morgenen i sengen med en morgenmadsbakke og genudsendelser af Guld i købstæderne. Når dagen er blevet lidt mere overskuelig, elsker jeg at tage i Sjællandsgade Bad. Også om sommeren. Jeg synes ikke, der er en sæson for sauna. Især hvis det måske blev lidt for sent dagen inden. Efterfølgende drikker jeg kaffe fra Fuglekvarterets Fælleskafé. Et lille frivilligdrevet sted i NV, der laver drøngod kaffe og normalt også har en virkelig bred palette af arrangementer, som for eksempel banko, quizaften eller intimkoncerter."

"Om eftermiddagen tænder jeg for P8 Jazz, hvor mit yndlingsprogram bliver sendt. Det er Vistis vinyler, hvor vært Jonas Visti dykker ned i glemte plader – meget gerne fra Brasilien – og røverhistorier fra de varme lande. Jeg opdager rigtig meget musik, jeg ikke kendte i forvejen, ved at lytte til programmet, og tit kan kendskabet til en ny kunstner sende mig videre ned i kaninhullet og resultere i flere timers ny musik."

Winding 1.jpg
Vin de Table

"Om aftenen vil jeg besøge Vin de Table, som er min lokale vinbutik. De har efter min mening byens bedste udvalg af naturlige vine, lækker øl og cider og faktisk også gode oste og min favorit-vinsnack, brisling på dåse fra Fangst. Så er jeg jo også klædt på til at tage ud igen. Jeg ifører mig mine bedste cowboyboots og tager på Baka d’Busk på Nørrebro. De laver byens hårdeste vegetarservering, har det sødeste personale og en stemning, der er perfekt til at sende dig videre ud i natten."

Winding 2.jpg
Baka d’Busk

LÆS OGSÅ: "Min mor ville blive rasende, og min kæreste ville synes, det var noget af det mest latterlige"

Søndag

"Søndag er helt klart en favoritdag. Jeg lytter til blid musik, mit favoritmiks for tiden er Songs for Social Distancing, som er sat sammen af radiovært Mads Axelsen. Det ligger på SoundCloud. Om vinteren vil jeg normalt tage nordpå og vinterbade med min far, men i sommermånederne er det en perfekt dag at komme ud af byen på. Min familie har hus omkring Vejby, hvor jeg gerne bruger så meget tid som muligt, og ellers er jeg i bedste lockdown-stil blevet helt bidt af vandring. Mindst en gang om ugen tager min kæreste og jeg ud af byen og går det meste af dagen."

"Jeg bruger appen AllTrails til at finde de mest eksotiske ruter og kan for eksempel anbefale turen fra Stenløse til Farum. Jeg har over det seneste år opbygget et ret heftigt arsenal af fedt outdoor-gear, så selv om det kun er en tur på 15 km, er det med feltflaske, campingstol osv."

Winding 3.jpg
Vandring er godt

Anbefalet til dig