SPONSORERET indhold

Hvorfor fejrer vi Fars dag?

Hvert år den 5. juni er det Fars dag i Danmark. Men hvorfor fejrer vi egentlig Fars dag? Få svar på det herunder samt guides til, hvordan du giver den vigtigste mand i dit liv en dag fyldt med forkælelse.

Af:: Emilie Luna Rasmussen Foto: Getty Images
04. jun. 2021 | Livsstil | ALT.dk

Inspirationen til Fars dag stammer fra Mors dag, der var blevet indført i flere stater i USA nogle år forinden.

Det er kvinden Mrs. Dodd fra staten Washington, der står bag indførelsen af selve dagen, da hendes far blev alene med seks børn efter sin hustrus død – hun var eneste pige i søskendeflokken.

Som en hyldest til sin far samt hans store arbejde som alenefar og for at ære alle fædre, gjorde hun Fars dag til en tradition i lokalsamfundet.

Det siges, at det var kommercielle kræfter, der var årsagen til, at Fars dag blev spredt til resten af USA og andre steder i verden i de efterfølgende år.

LÆS OGSÅ: Fars dag: 21 idéer til manden, der ikke ønsker sig noget

I Norden var Sverige det første land til at tage traditionen til sig i 1931, og i 1935 fulgte Danmark efter og indførte Fars dag den 5. juni, der også er Grundlovsdag.

Fars dag er dog aldrig rigtig slået igennem som tradition på samme måde som Mors dag (hyperlink til SEO-artikel om Mors dag). Årsagen kan være, at der ikke er den samme tradition for kommercielle tiltag som ved Mors dag - fx at give blomster.  

Giv din far en gave

Fars dag er en god anledning til at vise din far, hvor meget han betyder for dig.

Nogle mænd kan måske have sværere ved at tale om følelser og udtrykke sig end kvinder, så udnyt dagen til at give din far en betydningsfuld gave eller skriv et betænksomt kort, hvor du fortæller ham, hvor stor pris du sætter på ham og alt det, han gør for dig.

Gå på opdagelse i vores gaveunivers til mænd, og find den perfekte gave til din kære far.

Hvis din far også kun fortjener det bedste, og du vil gå all in på at forkæle ham, har vi fundet de bedste Fars dags-gaver her, som vil bringe stor begejstring hos enhver farmand.  

Kilder: Videnskab.dk, Nationalmuseet 

Anbefalet til dig