Hanne-Vibeke Holst mødte sin nuværende mand, mens hun stadig var gift.
SPONSORERET indhold

Hanne-Vibeke Holst: Når man er ensom, bliver man let fristet

Det er ikke kun Hanne-Vibeke Holsts fiktive heltinder, som bliver revet med af deres følelser.

Af: Majbritt Lacuhr Foto: Les Kaner
29. okt. 2014 | Livsstil | ALT for damerne

I sit privatliv har den succesfulde forfatter også oplevet, at en uventet forelskelse gjorde en ende på hendes første ægteskab. I dag har hun været sammen med manden, som slog benene væk under hende, Morten Bruus, i 19 år.

Det fortæller hun i et stort interview i denne uges ALT for damerne, som blandt andet afslører detaljerne om, hvordan de to mødtes, da de samarbejde om dokumentarserien "Fra Swinousje til Odessa".

- Det ville jeg rigtigt gerne (være vært på, red.), men jeg kunne godt mærke, at mit ægteskab var en lille smule ustabilt. Vi havde haft for travlt med hver sit og været for stressede. Der var ved at opstå et gab imellem os, og jeg kendte mig selv godt nok til at vide, at når man er ensom, er man et let offer for fristelser. Så jeg sagde til produktionsselskabet, at jeg gerne ville have en ældre fotograf. "Erfaren" sagde jeg. Ha, ha. Jeg tænkte virkelig, at hvis der nu kom en dødsmart, lækker fotograf, så ville jeg falde i gyngen! Min mand var yngre end mig, så jeg var slet ikke tunet ind på, at en ældre mand også kunne være en fristelse.

- Da holdet var på plads, skulle vi møde hinanden hos produktionsselskabet i Bredgade, og ind trådte så en mand. "Ja, dét er så fotografen, Morten Bruus", sagde producenten. Og straks jeg kiggede på ham, tænkte jeg bare, "holy smoke! Det ender galt".

Morten Bruus var 11 år ældre end hende, gift på 17 år med tre børn. Og så var han en stor støtte, da hendes far døde. Det professionelle forhold udviklede sig hurtigt til en affære.

- Det var selvfølgelig dejligt på den ene side, fordi det var en stor forelskelse, og det føltes rigtigt – på den anden side: enorm sorg, enorm skyld, enorm tvivl. Jeg husker de der måneder – eller måske endda det første år – som euforiske og fantastiske og samtidig som én kæmpe, svidende hudafskrabning, som man mærkede hele tiden. Og børnene var ulykkelige. Ikke kun mine, men også Mortens. Ingen andre end vi to syntes, det var en god ide.

Hanne-Vibeke Holst blev gravid med sin nye kærlighed nogle få måneder efter, at de flyttede sammen, men valget af hendes nye mand skabet en kløft i forholdet til hendes mor.

Læs hele interviewet med Hanne-Vibeke Holst i denne uges ALT for damerne nr. 44/2014