Langø Hindsholm
SPONSORERET indhold

Sommer i Danmark? Derfor skal du holde ferie på Hindsholm

Lyset ændrer sig, og roen falder på, når Rikke nærmer sig sommerhuset på Hindsholm på Fyns nordøstlige spids. Heroppe er der ikke andet at lave end at gå ud i naturen, spise friske jordbær og bare være sammen.

Af: Rikke Dal Støttrup Foto: Privat
21. jul. 2019 | Livsstil | ALT for damerne

OBS: Denne artikel er skrevet før coronavirus, og det anbefales derfor at tjekke hjemmesiderne for de enkelte restauranter, butikker mv. for at blive klogere på åbningstider, priser osv. Hold dig i øvrigt løbende orienteret om myndighedernes anbefalinger.

Derfor skal du holde ferie på Hindsholm

”Jeg forsikrer dig, at jeg disse to sidste Dage har gået rundt med en Fornemmelse, som jeg nu endelig havde fundet noget, jeg hele min levetid havde gaaet og ledt efter”.

Sådan skrev maleren Fritz Syberg hjem til sin Anna i 1901, da han første gang oplevede naturen på Fyns Hoved.

Og når man drejer fra landevejen og bevæger sig ud på Hindsholm, den nordøstlige spids af Fyn, så forstår man, hvad han mente. Det er, som om lyset ændrer sig, og roen falder på i takt med, at man kommer tættere på Fyns Hoved. Min egen private yndlingsplet er halvøen Langø på vestsiden af Hindsholm. På den fem kilometer lange tange er der ingen købmand, ingen campingplads, ikke engang en iskiosk. Stranden er mestendels befolket af de lokale sommerhusejere, men den er offentlig – og aldrig overrendt.

hindsholm

Her skal du spise

De idylliske landsbyer Viby og Måle hører til blandt landets bedst bevarede landsbymiljøer og støder op til herregården Hverringes vidtstrakte marker langs Kertemindebugten og Storebælt. Måle gemmer på to små kulinariske perler:

Røgeri Hindsholm, som har specialiseret sig i at levere røgvarer til danske gourmetrestauranter, har sit eget lille udendørs trattoria. Her er kun seks borde, og hvis vejret er dårligt, er der ingen servering. Menuen er simpel og følger årstiden med grønt og urter fra den tilhørende have. Alt fra friske figner, citroner og æbler til rødbeder, rabarber og peberrod plukkes lige før servering.

LÆS OGSÅ: Sommerferie i Skagen? Disse steder må du ikke gå glip af

Rundt om hjørnet ligger Måle Bagerbod, som opstod for fire år siden, fordi Svend Haarder og Christina Meisls børn gerne ville lege butik i sommerferien. Men de fik så stor succes med deres hjemmebagte rugbrød, boller og kager, at det nu er et rigtigt bageri med smileyordning, ansatte og avocado-madder. Også her serveres i haven, og familien insisterer på at holde stress ude af matriklen og lader tingene tage den tid, de tager.

Hindsholm

Her skal du shoppe

Det allerbedste ved Hindsholm er alle de små gårdbutikker, der sælger hjemmedyrkede grøntsager, frugt, kød og delikatesser. Hvis man har en cykel, er der ikke noget hyggeligere end at drage ud i sommerlandet og finde de lokale råvarer.

Er du ude efter en god bøf til grillen og har hang til oksekød fra racen Skotsk Højlandskvæg, så slå vejen forbi enten gårdene Sybergkvæg eller Svalehøj, der har hver deres lækre gårdbutik.

Hindsholm

Her skal du vandre

Som Fritz Syberg og Johannes Larsen skal du søge mod Fyns Hoved og gå en tur rundt langs de stejle moræneklinter, den stenfyldte kyst og det bakkede landskab. Man må både gå, cykle eller ride turen rundt om Fyns nordligste punkt, som er et mekka for kystfugle. Hvis man er heldig – og det er man
tit – kan man se marsvin, der leger i vandet ud for kysten.

Anbefalet til dig