Julie Zangenberg, Heartless
SPONSORERET indhold

Zangenberg: I disse situationer føler jeg mig tit lidt forkert

I medierne er hun kendt for sine babe-roller og bliver ofte forbundet med både glamour og rød løber. Men i virkeligheden føler Julie Zangenberg, der lige nu er aktuel i kanal 5's serie "Heartless" sig ikke som en fisk i vand i den verden, så mange forbinder hende med. ALTfordamerne.dk mødt hende til en ærlig snak om ungdom, kærlighed og drømme.

Af: Simone Brandt Hald Foto: HER&NU
05. apr. 2014 | Livsstil | ALT for damerne

Julie Zangenberg spiller rollen som Sofie i Kanal 5’s nye tv-satsning ”Heartless”. Sammen med sin bror Sebastian (spillet af Sebastian Jessen) bærer hun på en mørk hemmelighed: de er nødt til at suge energien ud af andre mennesker for selv at overleve.

I serien sætter de sig for at finde ud af, hvorfor de er, som de er, og deres søgen leder dem til kostskolen Ottmannsgaard, hvor forelskelse, fristelser, intriger, forbandelser og hemmeligheder lurer lige under overfladen.

ALTfordamerne.dk’s udsendte journalist mødte Julie Zangenberg til en snak om både karriere og privat liv.

Du spiller karakteren Sofie. På hvilke måder minder du om hende?
-Jeg tror, at man i alle roller, man spiller, kan se lidt af sig selv. Sofie er rimelig temperamentsfuld og kan også være provokerende, og det har jeg selvfølgelig fortolket på en måde, som jeg også selv kunne finde på at være provokerende. Sofie lukker meget af over for omverdenen, fordi hun vil passe på sig selv og sin bror. Det kan jeg godt sætte mig ind i. Det er en rolle, jeg spiller, men det er klart, at jeg ikke ville kunne spille den rolle, hvis ikke også det var ting, jeg selv kunne sætte mig ind i på en eller anden måde.

LÆS OGSÅ: Prinsesse Marie: Derfor faldt jeg for Joachim

Hvordan har det været at lave optagelserne?
-Jeg passede aldrig rigtig ind i gymnasiet. Jeg vidste godt, at det ikke rigtig var mig det der med at læse. Jeg kunne mærke, jeg skulle i en lidt mere kreativ retning, selvom jeg er glad for at have fået min studentereksamen. Jeg fik lidt min egen lille gymnasietid på den her produktion, fordi vi var så mange unge mennesker. Vi optog på Næsbyholm Slot ved Næstved, som alligevel ligger halvanden time væk i bil fra København, så der var mange, der blev og sov på det her fantastiske slot, vi fik lov til at optage på. Om aftenen sad alle og snakkede, så film og spiste sammen. Vi kørte på små roadtrips i området og spillede spil, så der var meget højskole-stemning. Det gjorde det lettere, når nogen skulle spille venner eller kærester, at vi lærte hinanden så godt at kende.

"Jeg fik lidt min egen lille gymnasietid på den her produktion."

Du bliver ret ofte castet til de sexede roller. Du har tidligere lavet bl.a. ”Viceværten” og forestillingen ”Pornotopia” og nu også tv-serien ”Heartless”, hvor du også skal fremvise en sexet og intim side af dig selv. Hvilke overvejelser har du gjort dig om det – og er det et bevidst valg?

-Det er ikke et bevidst valg. Jeg tror, der er forskel på, hvordan jeg opfatter mig selv, og hvordan nogle medier opfatter min mig og min karriere. Jeg har altid været optaget af, om historien var god, og om karakteren var spændende, sjov eller udfordrende. Hvis de to ting er opfyldt, kan jeg stå inde for mig selv. Hvordan andre mennesker så måtte opfatte mig betyder ikke så meget.

-Jeg har arbejdet, siden jeg var 12, og jeg er 25 nu, så det er over halvdelen af mit liv. Så kan det godt være, at de ting, der bliver highlighted i medierne, har været seksuelle, men jeg har jo lavet alt lige fra julekalender, hvor jeg har spillet spøgelse og indemuret pige, til Live fra Bremen, hvor jeg har spillet poptøs, orangutang og hiphopper. Så jeg tror, nogle medierne kan have tendens til at fokusere på, når det bliver mere babet og intimt.

Er det ikke trættende kun at blive lagt mærke til, når man laver intimscener?
-Jo, men sådan er det. Jeg har valgt et job, hvor det følger med. Og så tror jeg, du gør det lettere for dig selv, hvis du tager den beslutning, der hedder: Det MÅ ikke fylde så meget, hvad medierne skriver. Men det er klart, at nogen gange bliver man såret, og man synes ting kan være pisse uretfærdige, men man bliver simpelthen bare nødt til at sige ”det er ikke det, der er vigtigt”. Jeg har mennesker omkring mig, som godt ved, hvem jeg er. Det må være det vigtigste. Så må medierne skrive, hvad de vil, det kan jeg ikke styre.

LÆS OGSÅ: Kasper Holten: Hvorfor gøre sig umage, hvis det hele forsvinder?

Tænker du over, at rigtig mange unge piger formentlig ser op til dig og vil være som dig?
-Jeg er godt klar over, at der er nogle piger, der gerne vil høre, hvad jeg har at sige om nogle ting, men jeg tror, det er farligt at sige, jeg er en rollemodel. Jeg laver fejl, jeg gør, som jeg vil, jeg kan være lidt for fandenivoldsk ind i mellem og har et stort temperament, så jeg føler ikke, jeg er den perfekte rollemodel.

Det er din første hovedrolle i en dansk tv-serie. Hvordan er det?
-Det er nervepirrende, fordi man jo tager noget ansvar på sig. Så hvis alle synes, jeg gør det forfærdeligt, så er det jo virkelig synd for serien. Men jeg kan godt lide at udfordre mig selv og køre det til kanten på en eller anden måde. Det er fedt, og det er sådan, jeg helst selv vil have det, men det er som sagt også nervepirrende. Jeg håber, at folk kan se, jeg har gjort mig umage.

-Hvis du gerne vil prøve nogle ting, som ikke særlig mange andre gør, så må du tage nogle chancer. Og så kommer der også øretæver undervejs. Hvis jeg gør det dårligt, er det jo også fair nok, jeg får nogle dårlige anmeldelser. Der var engang en skuespillerinde, der sagde til mig, at det er meget vigtigt, man ikke tager anmeldelser for alvorligt – hverken de gode eller dårlige. Nu må vi se, hvad folk siger, men jeg er i hvert fald selv tilfreds med resultatet.

Tænker du, at din hovedrolle i ”Heartless” kan fungere som springbræt til en international karriere på sigt?
-Jeg er desværre ikke så taktisk. Jeg vælger projekter ud fra, om jeg kan lide dem. I Danmark kan du ikke bare sige ”ej, jeg tager ikke den, for det er ikke den instruktør, jeg ville arbejde med”, for du har ikke 15 projekter på et år. På sigt vil jeg gerne arbejde i udlandet, og der tror jeg ikke, det er nogen dårlig ting at have ”Heartless” med i bagagen. Det er ikke noget, jeg har tænkt bevidst over, men det kan forhåbentlig hjælpe mig i den retning på et senere i tidspunkt.

Til slut, vil jeg gerne bede dig færdiggøre disse sætninger:
Kropsidealet i dag er…
… på vej hen imod noget, som jeg faktisk godt kan lide: At det er fedt at være sund. Om det så er, at du er lidt større og har kurver, eller at du tager din træning og kost virkelig seriøst – begge idealer er sunde.

Livet er for kort til…
… negativ energi. Man kan godt overtænke og oversnakke ting, men jeg tror, du selv kan gøre en forskel, hvis du vælger at sige: ”Jeg vil være positiv. Jeg vil ikke lade alt det negative fylde.” Jeg gider ikke bruge min tid på at rende rundt og være vred, jeg vil hellere lægge mærke til, at solen skinner, end at jeg har haft et mindre sjovt interview. Du bliver nødt til at forsøge at give slip på det negative og komme videre.

LÆS OGSÅ: Trine Panum: Derfor tager jeg orlov fra TV2

Min mærkeligste vane er…
…jeg har virkelig mange. Men jeg har en ting med, at jeg er meget glad for madprogrammer. Når jeg er alene hjemme, timer jeg mine måltider efter, hvornår der kommer madprogrammer, så jeg kan sidde og spise undervejs. Jeg sidder og venter, mens de prepper og laver maden, og når de så serverer maden, så kan jeg begynde at spise. Jeg kan godt lide at spise, samtidig med de viser alle de lækre retter. Det er sådan lidt en dobbelt nydelse, føler jeg.

De færreste ved, at jeg…
… elsker at gå rundt i mit hyggetøj og mine sneakers. Netop fordi der er mange offentlige ting, jeg skal til, og mange optagelser med stramme kostumer og masser af sminke, så kan jeg godt lide at slappe rigtigt af, når jeg har fri. Det virker så selvindbildt at sidde og sige, men jeg tror, der er mange, der vil blive overrasket over, hvor almindeligt jeg lever, og hvor meget UNO jeg spiller. Det med at tage til en premiere, det prøver jeg at holde meget begrænset faktisk, for jeg føler mig tit lidt forkert til premierer og i modesammenhænge. Jeg føler ikke helt, jeg er mig til den slags. Dét, jeg bare godt kan lide, er at spille skuespil. Jeg får selvfølgelig mulighed for at tage nogle smukke kjoler på nogle gange, og det gør jeg så også for fuld skrue. Men det der highclass-billede er jeg ikke så meget til.

Heartless løber af stablen mandag den 28. april kl. 21. I den nye serie kommer vi til at stifte bekendtskab med Sofie (Julie Zangenberg) og hendes bror Sebastian, som spilles af Sebastian Jessen. Blandt det øvrige cast er Thomas Ernst og Nicolaj Kopernikus. Serien er solgt til 40 lande, hvilket vidner om stor international interesse, da Heartless endnu ikke har ramt sit danske publikum.

LÆS OGSÅ: Kendiskokkens nedtur: kvælertog, coke og skilsmisse