Er mænd, der er ellevilde med bryster, i virkeligheden lidt primitive?
Foto: Alamy Er mænd, der er ellevilde med bryster, i virkeligheden lidt primitive?

Mænd om bryster

"Jeg kender flere kvinder, der snakker om bryster, end mænd"

Vi har talt med fire mænd om deres forhold til bryster.

I serien 'Mænd om bryster' er vi nået til det fjerde – og sidste – interview i rækken. Og vi er blevet en del klogere, end vi var for et par uger siden.

For eksempel kan du pakke antagelsen om, at alle mænd er besatte af bryster sammen. For statistikken efter de fire interview fortæller os, at det er fifty fifty. Nogle mænd er mere til numser, hvor andre mænd er besatte af bare bryster under t-shirts.

LÆS OGSÅ: Anders Stegger: "Jeg bliver lidt intimideret af store bryster" 

Blogger og forfatter Søren Holmberg, der tidligere har udtalt sig til eurowoman.dk vedr. sit forhold til sex – og mandens "ret til" at have "hovedpine" engang imellem -, gider ikke at skulle puttes i en kasse, hvor han grundet sit køn automatisk tillægges nogle bestemte lyster. Og det gælder også, når det kommer til brysterne. Læs bare med her:

Hvad er det med mænd og bryster?
- Du får det til at lyde som om, der partout skal være noget med mænd og bryster. Helt ærligt så kender jeg flere kvinder, der snakker om bryster, end mænd. Min far sagde altid, at mænds interesse for bryster starter, når de ammes, fordi deres overlevelse afhænger af det, og interessen stopper ikke sidenhen. Men han var også sådan en, der ikke gad koge et æg selv, så hans vej til at blive mæt har nok altid gået igennem at have en form for forhold til bryster. Brysterne er for langt de fleste kvinder en erogen zone. Det er brystvorterne også hos mænd, men der tror jeg, at flere værger sig ved at lade sig rive med af følelsen, fordi de tror, det er feminint at kunne lide at blive nusset og bidt i brystvorterne. Ligesom mange mænd værger sig ved anal stimulation, fordi de så tror, de bliver homoseksuelle af den årsag.

LÆS OGSÅ: "Jeg er fuldstændig uinteresseret i bryster. Jeg er besat af røv" 

Hvorfor tror du, at noget, der er 100 % fedt, og hvis største funktion er at skulle amme børn, kan være noget så seksuelt for mænd?
- Din præmis for spørgsmålet er forkert. Bryster er absolut ikke 100% fedt. Det er kirtler, hud i forskellige afskygninger og frem for alt nerver. At deres største funktion skulle være at amme børn kan jeg overhovedet ikke genkende. Det ville være det samme som at sige, at kvinder, der aldrig får børn, aldrig får brugt deres bryster, og det kan du og alle læserne formentlig godt høre lyder tosset. 
Dernæst er det værd at sige, at bryster ikke kun er seksuelle for mænd. Tværtimod. Det er i høj grad også seksuelt for kvinder. Sandheden er, at vi jo kønnene imellem fokuserer på det, vi tror, den anden vil værdsætte. Så når en mand kaster sin elskede ned på sengen og begraver sig i hendes bryster, er det jo fordi, han ønsker hende det bedste og deler hendes nydelse af, at han stimulerer dem.

Hvad er dit eget forhold til bryster?
- Jeg har haft kærester, der led af udtalt penismisundelse. Jeg har også misundt nogle af mine kærester for deres bryster. Men hverken i størrelse eller form. Derimod i følsomhed. Det føles så rart, at kvinden giver sig helt hen, på baggrund af noget andet end penetration. Personligt tror jeg, at rigtig mange mænd kunne få større glæde af deres sexliv ved at betragte sig selv og deres brystvorter på samme måde, som de betragter deres partners.

Kan du huske første gang, du blev sådan rigtig optaget af bryster?
- Nej. Jeg har altid beundret kvindeskikkelsen i al dens mangfoldighed. Jeg er sikker på, at jeg har været optaget af enhver smuk ting ved enhver kvinde, så længe jeg kan huske.

LÆS OGSÅ: Standup-komikeren Tobias Dybvad: "Det bedste, jeg ved, er bare kvindebryster under en t-shirt" 

LÆS OGSÅ: Lotus kæmpede med anoreksi i 12 år: "Jeg levede af Cola Light og salte fisk"

LÆS OGSÅ: Lars Lilholt: Livet har lært mig, at du ikke skal lyve over for kvinder

Søren Holmberg, 34

Markedsføringsøkonom, blogger og forfatter.
Blogger om køn, sex og manderoller på fb.com/sorenholmberg.dk. Medvirkede i programserien 'Mænd med hovedpine' på DR2, der omhandlede mænds manglende lyst til sex. Se serien her. Bor med sine to sønner i Odense.

 
Se, hvad vi ellers skriver om: Interview, Sex og Bryster