Bodil Jørgensen tænkte meget over sin alder, da hun blev gravid som 47-årig.
Foto: Les Kaner Bodil Jørgensen tænkte meget over sin alder, da hun blev gravid som 47-årig.

”Jeg tænkte meget over min alder, mens jeg var gravid”

Skuespiller Bodil Jørgensen bliver spurgt om hun er sin datters mormor, men det generer hende ikke.

I en tid hvor medierne flyder over af historier om, at kvinder får børn for sent, er skuespiller Bodil Jørgensen, 51, et eksempel på, at det kan lade sig gøre at blive naturligt gravid selv som 47-årig.

Det hun troede var de første tegn på overgangsalderen, viste sig nemlig at være en graviditet som var tre måneder henne med datteren Rigmor, fortæller Bodil Jørgensen i et interview med ALT for damerne.

LÆS OGSÅ: 46-årig gravid: Jeg føler mig ikke som en gammel mor

På trods af sin alder, var hun aldrig i tvivl. Hun ville have barnet.

− Det var fuldstændigt mindblowing. Selvfølgelig er det en risikabel forretning, jeg har lavet ved at få Rigmor så sent, men det skete jo. Og det havde jeg egentlig ikke lyst til at tage en lang beslutning om. Jeg tænkte meget over min alder, mens jeg var gravid. Hvad nu hvis jeg skulle dø, mens hun var lille? Nu tænker jeg ikke over det længere, og man glemmer så let, hvilken alder man har. Hun er et nyt batteri, jeg har fået.

Når børnene i gården spørger, om hun er Rigmors mormor, smiler hun bare.

− Jeg er stolt af at kunne sige: "Nej, det er altså min datter". Jeg håber, at jeg kan blive ved med at være med og følge med. Lige nu tager vi en dag ad gangen. Så oplever jeg mere og får det hele med. Jeg ved godt, at jeg er 60, når hun skal konfirmeres, men så holder vi en stor fest!

Bodil Jørgensen er i dag mor til tre børn. Sin første søn, Johannes, har hun med sin nu afdøde eksmand Henrik Sartou. Ham forlod hun til fordel for sin nuværende mand filmfotograf Morten Søborg, og selv om skilsmissen var en svær beslutning, lykkedes det at at bevare et godt forhold til eksmanden og senere hans nye kone.

− Det må man give videre til skilsmisseramte. At man må forsone sig. Kærligheden er så rummelig, og man skal ville noget med kærligheden, ellers er den ligegyldig. Kun ved at gøre fremskridt i det gode, kan man bekæmpe det onde og hæslige. Jeg er med på, at det er svært, hvis man føler sig såret eller forrådt. Men man må gøre en indsats i stedet for at skabe sig helt åndssvagt i Statsamtet. Man må tage sig af dem, det handler om, og det er ofte børnene, siger Bodil Jørgensen, som netop nu er aktuel i Henrik Ibsens familiedrama Vildanden på Det Kongelige Teater.

LÆS OGSÅ: Camilla Plum: Eksmanden er fortid

Bodil Jørgensen, 51 år

Gift med filmfotograf Morten Søborg, som hun har Østen (11) og Rigmor (4) med. Bodil har også Johannes (16) fra et tidligere ægteskab med teaterinstruktøren Henrik Sartou.

Aktuel i Henrik Ibsens "Vildanden" på Det Kongelige Teater. Læs om stykket her.

Har tidligere medvirket i en lang række af film og forestillinger, bl.a.: Rytteriet, "Hvidsten Gruppen", "Hævnen" og "Idioterne".
Se, hvad vi ellers skriver om: Interview og Bodil Jørgensen