Lone Kühlmann om kærligheden og børnene.

Foto: Trine Bukh ”Det er noget, vi altid har været gode til – at give hinanden plads", siger Lone Kühlmann.

Lone Kühlmann: ”Vi plejer at sige, at det var et arrangeret ægteskab”

Ægteskabet mellem Lone Kühlmann og Kai Selliken var næsten som arrangeret af en række bekendte, fortæller Kühlmann i denne uges Hendes Verden. Parret har nu været sammen i mere end 50 år – og det er der ifølge hende særligt én grund til.

Det var langt fra tilfældigt, at journalistparret Lone Kühlmann og Kai Selliken mødte hinanden – det var nemlig arrangeret af nogle fælles bekendte, som mente de var skabt for hinanden.

Det fortæller Lone Kühlmann i et stort interview i denne uges Hendes Verden.

Hun mødte Kai Selliken, da hun tilbage i slutningen af 60’erne var elev på Lolland-Falsters Venstreblad, hvor han også tidligere havde været elev.

”Vi plejer at sige, at det var et arrangeret ægteskab. Han var på Journalisthøjskolen i Aarhus, men alle på redaktionen mente, at vi var skabt for hinanden, så bladet arrangerede en fest, for at vi kunne mødes. Et par dage forinden ringede Kai og sagde, at han tog en pige med. Men det fik fru Kofoed, der sad i receptionen, hurtigt forpurret. ’Nej, Selliken!’ råbte hun, så det kunne høres på hele kontoret. ’Vi har piger nok her!’,” fortæller journalisten, der i dag også er forfatter og foredragsholder.

Parret faldt for hinanden med et brag og flyttede kort tid efter sammen. Allerede året efter rejste Lone Kühlmann dog til New York for at studere, men dét holdt dem ikke fra hinanden. Tværtimod.

”Det er noget, vi altid har været gode til – at give hinanden plads. Og det er nok hemmeligheden bag et godt parforhold, at der ikke findes nogen hemmelighed. Det eneste virkelig væsentlige er, at man vil hinanden det godt.”

Tre børn på 22 måneder

Små ti år efter parret fandt sammen, fødte Kühlmann deres første barn, og allerede to år efter kom et sæt tvillinger til verden – og det forandrede alt for journalisterne.

”Fra min tid som au pair vidste jeg, at et enkelt barn kunne man mingelere, men med tre børn skulle der være ordnede forhold. Så vi var nødt til at indrette en mere praktisk hverdag. Jeg var ellers korrespondent på det tidspunkt, men det gav ingen mening at fare rundt i verden og sidde om aftenen på et hotel og have ondt af mig selv, fordi jeg savnede mine børn,” fortæller hun til ugebladet.

Læs mere:  Lone Kühlmann fik tre sønner på 22 måneder: Det hang ikke sammen

I stedet for at være reporter på TV Avisen, blev hun i stedet redigerende på samme program, hvilket passede hende bedre. Parret valgte dertil også at få lidt hjælp udefra.

”Der kom helt orden på sagerne, da vi ansatte en au pair. Mødre i dag vil gerne det hele selv. Køre karriere, holde børnefødselsdage og bage surdejsbrød. Men det bedste, en mor kan gøre, er i virkeligheden at skrue lidt ned for ambitionerne og tage imod al den hjælp, hun kan få.”

Læs hele interviewet med Lone Kühlmann i Hendes Verden, som udkommer mandag den 20. juni. Her fortæller hun bl.a. også mere om at vokse op i årene efter krigen, om at få nye bekendtskaber sent i livet, men også nogle vise ord, som hun har lært af Lise Nørgaard.

Blå Bog: Lone Kühlmann

Lone Kühlmann, 77 år

  • Uddannet journalist og har arbejdet på både Radioavisen og TV Avisen. Har også bl.a. været chefredaktør på ALT for damerne samt bestyrelsesformand for TV2/Danmark 1994-99.
  • Foredragsholder og forfatter til 17 bøger.
  • Gift med journalist Kai Selliken og mor til tre sønner.
Se, hvad vi ellers skriver om: Kærlighed, Parforhold, Interview og Kvinder du skal kende

610x200_woordy_knap2.jpeg