Louise Gade Sig
SPONSORERET indhold

Louise Gade Sig: "Frygten for at fejle er verdens dummeste stopklods"

Om flirten, der endte som far til hendes børn, om at skrue ned for perfektheden og om at holde gejsten oppe med Beyoncé i ørerne.

Af: Julie Dorthea Bøge Foto: Henrik Bjerg
18. mar. 2019 | Livsstil | ALT for damerne

Hvad er dit mest irriterende karaktertræk?

– Jeg har en tendens til at tale, før jeg tænker. Det kan være lidt problematisk, når man laver så meget live-fjernsyn.

Hvilken sang betyder mest for dig og hvorfor?

– Kultureliten ville himle med øjnene, men det må være ”Run the World” med Beyoncé. Den sang har så meget styrke og kraft, og jeg hører den ofte, lige før jeg skal præstere på en eller anden måde. Op til mine cas-tings til mit nuværende job gik jeg rundt uden for DR Byen i regn og blæst med Beyoncé i ørene og spillede lufttrommer og kom ind og var helt høj og i hopla. Måske hjalp det. I hvert fald fik jeg jobbet som én ud af 200 ansøgere.

LÆS OGSÅ: Nina Munch-Perrin om sin mor: "Jeg så hendes første TV-Avis - hold op, hvor havde de lavet om på hende"

Hvad er det sjoveste kompliment, du har fået?

– For ikke så længe siden fik jeg en mail fra en seer, som roste mig for at have skæve, gammeldags udtryk i mit ordforråd. I det konkrete tilfælde ordet ”helledusseda.”

Færdiggør sætningen: Jeg kunne aldrig finde på at…

– ... stræbe efter perfektion. Du kan sagtens være et godt menneske og en dejlig mor – og samtidig have en uopfindsom madplan, slappe biceps og kun være semi-god til dit job. Succes i livet handler ikke om at være verdensmester hele vejen rundt på alle parametre. Stræber du efter det, ender du helt plukfisket.

Hvad giver dig blod på tanden?

– Helt konkret: Tandlæge-besøg! Jeg glemmer ofte at bruge tandtråd, så det bløder, når jeg er ved tandlægen. Så lover jeg bod og bedring og indtager oprigtigt gode intentioner om at huske tandtråden hver dag. Men så kommer livet buldrende.

LÆS OGSÅ: Anna skiftede topstilling ud med drømmejob: 5 ting jeg lærte af at følge min drøm

Hvad er din største succesoplevelse indtil nu?

– For et par år siden satte jeg mig et erklæret mål: Jeg ville lære at lave fjernsyn – på trods af at jeg havde lige nøjagtig ingen erfaring i den retning. Det var grænseoverskridende at afsløre mine drømme for andre, for jeg risikerede at ligne en fiasko i sidste ende. Men du misser jo 100 procent af de skud, du ikke tager, og det er efterhånden gået op for mig, at frygten for at fejle er verdens dummeste stopklods. Det lykkedes i sidste ende, og jeg havnede endda på DR, som jeg altid har betragtet som en faglig højborg.

Hvad kan få dig til at bryde ud i gråd?

– Mine børn. Det føles, som om de har en indopereret trykknap på min tårekanal. Jeg kan blive rørt ved at sidde og betragte dem lege sammen, eller når de viser små nye, sprækker ind i deres spirende personlighed. Samtidig kan de få mig til at hyle af træthed og afmagt. Livet med små børn er porøst og intenst, og det koster tårer – men heldigvis langt flest glædestårer.

LÆS OGSÅ: Puk Elgård: "Man kan nemt smide et dyrbart venskab ud med badevandet"

Hvad er den vigtigste beslutning, du har taget?

– At holde fast i min kæreste Morten, som jeg oprindeligt betragtede som en hurtig flirt. Men hvis du har fat i en mand, som er grund-god, og som du kan grine sammen med – også efter ni år, pseudotvillinger, en husrenovering og en masse leverpostej – så skal du fandeme holde godt fast. Sådan har jeg det med Morten.

Hvad indebærer feminisme i dag for dig?

– For det første, at kvinder har præcis lige så meget ret til succes som mænd. Derudover var jeg med til at lave #aldrigdinskyld-kampagnen i ALT for damerne for nogle år siden, og det ligger mig stadig meget på sinde, at kvinder har friheden til at eje egen seksualitet, og at skyld-pilen efter et overgreb aldrig må pege tilbage mod kvinden selv. Alle fraser som ”det havde hun også fortjent” og ”hun tog jo heller ikke sine forholdsregler” skal skrives helt ud af historien. Om en kvinde så går på gaden kun iført bikini og stiletter, beret-tiger det ingen til at tro, at hun vil have seksuelt samvær.

Anbefalet til dig