Mikael Kamber om uheld
SPONSORERET indhold

Mikael Kamber var tæt på at dø i cykelstyrt: ”Lige i det øjeblik blev jeg fuldstændig ramt af lykke”

Hvis du vil have et gladere liv, må du vælge at fokusere på det gode. Det gjorde nyhedsvært Mikael Kamber, efter han i sommer var ude for en alvorlig ulykke, fortæller han i denne uges ALT for damerne.

Af: Marie-Louise Truelsen og Susanne Baden Jensen Foto: Kim Vadskær
13. nov. 2019 | Livsstil | ALT for damerne

Da lægerne på hospitalet i Frankrig så røntgenbillederne af Mikael Kambers ryg og hals, stod det klart: En af hans halshvirvler var knækket helt ind til en millimeter fra rygmarven.

Heldigvis var den ikke vippet ind i marven. Var det sket, ville han have været lam eller værste fald død.

Det vidste den 52-årige nyhedsvært på TV2 NEWS ikke, da han i timerne forinden var ude for et alvorligt styrt på sin cykel i de sydfranske bjerge under et velgørenhedsløb for Scleroseforeningen, fortæller han i et stort interview i denne uges ALT for damerne.

– Forhjulet fangede noget grus, og jeg røg med hele min vægt lige ned på skallen. Så lå jeg der. Og det første, jeg tænkte, var: Pinligt! Du skal op og videre. Men så, lige i det øjeblik, jeg prøvede at rejse mig, kunne jeg mærke, at det føltes meget underligt i nakken. Som om det stød, jeg havde fået, fortsatte. Jeg kunne mærke, at det ikke ville være godt at rejse sig, så jeg tænkte: Jeg lægger mig lige ned igen, siger Mikael Kamber om ulykken, der fandt sted i juni i år.

Hav fokus på tre gode ting

Han fik med det samme hjælp af læger og sygeplejersker, der også deltog i motionsløbet, og trods ulykkens alvor, mærkede Mikael Kamber, at han blev fyldt med en voldsom glæde, da han lå på jorden.

– Jeg lå der i skyggen, mærkede en varm brise og kiggede op gennem trækronerne og på den smukke himmel – og på alle de søde mennesker, der kiggede ned på mig – og lige i det øjeblik blev jeg fuldstændig ramt af lykke. Fuldstændig. Det var så underligt. Og jeg har stadig svært ved at forstå helt præcis, hvad der lige skete der. Men jeg var simpelthen bare grundglad, forklarer han til ALT for damerne.

Samme dag som ulykken fandt sted, filmede Mikael Kamber sig selv med sår i ansigtet, drop i hånden og en stiv, hvid halskrave. Han lavede en kort video til Facebook fra sin hospitalsseng i Frankrig, hvor han fortalte om tre gode ting ved dagen.

Oplevelsen blev startskuddet til den bog, han længe har villet skrive, og nu er aktuel med, ”3 gode ting - du ser det, som du ser efter”, som netop handler om at fokusere på det positive i livet.

– Jeg har arbejdet personligt og professionelt med positiv psykologi de sidste 10-12 år og har også skrevet to andre bøger om det. Og en af de metoder, jeg har brugt rigtig meget, er ”3 gode ting”. Nogle gange er de mest simple metoder de bedste og mest langtidsholdbare. ”3 gode ting” går i al sin enkelhed ud på, at man skriver tre gode ting ned, når dagen er slut, forklarer han til ugebladet.

Læs MEGET mere om Mikael Kamber og ”3 gode ting” i ugens ALT for damerne

  • Her fortæller tv-værten om cykelstyrtet, der kunne have kostet ham livet, metoderne i sin nye bog og den store glæde, han får af positiv psykologi.

ALT FOR DAMERNE ER PÅ GADEN TORSDAG 14. NOVEMBER 2019

Se Mikael Kamber i snak med ALT for damernes journalist Marie-Louise Truelsen om eksempler på tre gode ting i løbet af en helt almindelig dag. 

Anbefalet til dig