Jaime Lannister

Foto: Frederik Lentz Nikolaj Coster-Waldau er aktuel i DR-serien "Coster-Waldau på Grønland".

Nikolaj Coster-Waldau: "Jeg ville selvfølgelig lyve, hvis jeg sagde, at der ikke har været nogen form for konflikter"

Rollen som Jaime Lannister har gjort livet økonomisk lettere for den danske Game of Thrones-skuespiller – men det har ikke altid været nemt for familielivet.

Nikolaj Coster-Waldau var blevet 40 år, da han fik rollen som den enarmede, incestuøse og kontante ”Kingslayer” Jaime Lannister i hitserien Game of Thrones. Imens drageæg klækkede, herredømmer blev angrebet og konger blev dræbt, eksploderede fanklubben og en betydelig årsløn fløj ind på kontoen hos den danske hovedrolleindehaver.

Det kunne godt vende op og ned på tilværelsen hos mange. Men for Nikolaj Coster-Waldau har det ikke været en rolle, der har defineret hans liv eller forandret ham som menneske, fortæller han i et stort interview i denne uges ALT for damerne.

- Jeg har betalt lånet på mit hus, og jeg skylder ingen penge, hvilket er fantastisk. Men jeg har ikke rigtigt ændret noget ved mit liv. Jeg har været i stand til at hjælpe nogle familiemedlemmer, hvilket er vidunderligt, men jeg har ingen intentioner om at ændre mine leveforhold, for det gør ingen forskel. Det gør mig hverken lykkelig eller trist. Forskellen er, at jeg har været i stand til at hjælpe nogle mennesker, som jeg holder af, forklarer Nikolaj Coster-Waldau.

LÆS OGSÅ: Pilou Asbæk: "Jeg er mere forelsket end nogensinde"

Et svært valg

Arbejdet som stjerneskuespiller har dog ikke altid været let for familien, for hustruen Nukâka Coster-Waldau og hans to døtre har måttet indrette sig meget efter hans valg. Heldigvis er Nukâka Coster-Waldau selv skuespiller og har derfor forståelse for det.

- Sandheden er, at vi har været sammen i 22 år, og vi har to børn, og hun er også sanger og skuespiller og har valgt at tilsidesætte sin karriere, fordi hendes mand rejser så meget. Jeg ville selvfølgelig lyve, hvis jeg sagde, at der ikke har været nogen form for konflikter. Hun er ikke en kvinde, der siger: ”Tag du bare af sted og gør det, du skal”. Det er ikke altid nemt, men det er mit valg, og jeg må stå ved mit valg og ikke sige: ”Det er svært for mig at være væk fra min familie”. For hvis det er så hårdt, så lad være med at gøre det, siger Nikolaj Coster-Waldau og forklarer, at han er ”meget, meget heldig med sin kone”:

- Jeg elsker min kone, og jeg forelskede mig i hende i det øjeblik, jeg så hende. Det er lang tid at være gift i 22 år, men hun har ikke smidt mig ud endnu, hvilket er et godt tegn. Og jeg er virkelig stolt af mine to døtre.

Læs meget mere om Nikolaj Coster-Waldau i denne uges ALT for damerne.

Her fortæller han blandt andet om dansk samhørighed, hvad han synes om rollen som Jaime Lannister, og hvordan han har det med, at hans døtre vil lave skuespil.

Fakta om Nikolaj Coster-Waldau

  • Han er 48 år.
  • Fik sit danske gennembrud i den danske gyserfilm "Nattevagten".
  • Bedst kendt for rollen som Jaime Lannister i HBO-serien "Game of Thrones", der slutter i maj efter otte sæsoner.
  • Aktuel med med DR-serien "Coster-Waldau i Grønland" og filmen "Notat" om terrorangrebene i 2015.
  • Gift med sanger og skuespiller Nukâka Coster Waldau, 48, som han har døtrene Filippa på 18 og Safina på 15 år med.
  • Bor i Lyngby.
Se, hvad vi ellers skriver om: Serier, Kærlighed, Interview og Kendte

610x200_woordy_knap2.jpeg