Prins Joachim 50 år

Foto: Les Kaner Prins Joachim åbner op i et sær-interview i denne uges ALT for damerne.

Prins Joachim: ”Min far var en fantastisk støtte under min skilsmisse”

De sidste uger, inden prins Henrik gik bort i februar 2018, gik det stærkt ned ad bakke. Det fortæller en ærlig prins Joachim i et stort fødselsdagsinterview i denne uges ALT for damerne.

– Vi kunne godt se, at det begyndte at gå ned ad bakke med min far. De sidste to uger gik det relativt hurtigt, og gudskelov for det. Han nåede ikke at lide. Han nåede at leve. Og det skal man ønske for sine nærmeste. At de ikke lider.

Det er sjældent, de kongelige åbner op for de allermest private perioder i deres liv, men netop disse ord falder fra H.K.H. Prins Joachim.

LÆS OGSÅ: Grevinde Alexandra om forholdet til prins Joachim: "Vi er ikke gode venner, fordi vi SKAL være det"

I anledningen af at prinsen fylder 50 år i år, har han nemlig sagt ja til et stort, personligt interview i denne uges ALT for damerne, hvor han åbner op omkring særlige begivenheder gennem de seneste fem årtier.

Og her træder især hans fars død tydeligt frem, fortæller han.

– Uanset hvor voksen, man tror, man er, så tager man et KÆMPE skridt længere ind i de voksnes rækker, når man bærer sin far til graven. Jeg var trods alt så heldig, at jeg var godt oppe i alderen, da jeg mistede min far, så jeg havde haft ham i mange år. For nogle er det en skygge, der forsvinder, når ens far dør, for andre er det den sikre base, der forsvinder. Jeg havde et utrolig tæt forhold til min far, da han døde. Han repræsenterede respekt, disciplin og tryghed. Han kunne være det morsomme. Det legende.

Hjælp under skilsmissen

For selvom man er prins af Danmark, er det stadig en kæmpe omvæltning at miste en forælder. Gennem årene har skriverier i pressen indikeret, at prins Joachim og hans storebror, kronprins Frederik, fik en - efter danske standarter - noget hård opdragelse, men prinsen understreger i interviewet, at han med årene fik skabt et meget tæt bånd med sin far.

– Siden jeg flyttede til Australien som 17-årig, har jeg ikke boet hjemme, så der var i sagens natur mange år, hvor jeg ikke så min far så meget. Men man udvikler sig jo. Og jeg må sige, at min far var en fantastisk støtte for mig efter min skilsmisse. Det var der, hvor der for alvor blev sat ind på kontoen i min voksenalder. Jeg oplevede ham som en utrolig stærk person. Varm. Og favnende. Og samtidig begyndte jeg også at interessere mig for, hvad HAN egentlig gik og tøffede med. Jeg vidste godt, at han var skulptør og skrev poesi, og at han interesserede sig meget for det åndelige. Men vi kom nærmere og nærmere på hinanden i de år og fik et utrolig tæt forhold.

LÆS HELE INTERVIEWET I DENNE UGES ALT FOR DAMERNE – på gaden allerede ONSDAG 28. maj

Prins Joachim og ALT for damerne

prins_joachim_2019.jpgH.K.H. Prins Joachim fylder 50 år 7. juni i år. (Foto: Les Kaner)

I anledningen af H.K.H. Prins Joachims 50-års fødselsdag har ALT for damernes Marie Louise Truelsen talt med en meget ærlig prins Joachim om alt fra barndomsårene i Kongehuset, skilsmissen fra grevinde Alexandra – og om kernefamilier og mødet med hans nuværende hustru, prinsesse Marie, som han kalder ”det mest interessante og givende menneske, man kan forestille sig.”

Køb ALT for damerne fra onsdag 28. maj.

Hvem er H.K.H. Prins Joachim

H.K.H. Prins Joachim fylder 50 år 7. juni og flytter med familien til Frankrig til september, hvor han påbegynder en militæruddannelse.

Har været ansat hos A.P. Møller Maersk Gruppen i Hong Kong og Frankrig og har drevet land- og skovbrug på Schackenborg Slot. Har gennemgået et militært uddannelsesforløb og blev i 2015 udnævnt til oberst af reserven i Hæren og tiltrådte samme år en stilling som særlig sagkyndig i Forsvaret.

Blev den 24. maj 2008 gift med frk. Marie Agatha Odile Cavallier, der efter ægteskabets indgåelse blev H.K.H. Prinsesse Marie, grevinde af Monpezat. Parret har børnene Prins Henrik, 10, og Prinsesse Athena, 7. Prins Joachim har sønnerne Prins Nikolai, 19, og Prins Felix, 16, med sin hustru af første ægteskab, Alexandra Christina, grevinde af Frederiksborg.

GettyImages-521552870.jpgPrins Joachim med prinsesse Marie og børn tilbage i april 2016. (Foto: Getty Images)

Se, hvad vi ellers skriver om: Kongelige, Interview og Kendte