Sådan kommer du godt gennem ferien

Sådan kommer du godt gennem ferien

Solen skinner fra en skyfri himmel, havet er azurblåt og familien leger ved poolen. Men der sidder du, fanget på det hvide porcelænsbræt, mens ferietiden løber af sted. Dårlige maver, stjålne penge og udløbne pas kan alt sammen sætte en brat stopper for ferielykken, men der er råd at hente. Maj Fjord Nielsen, der er VIP-rejsekonsulent hos KILROY Travels i Danmark, giver her sine bedste bud på, hvordan du undgår faldgruberne, og får det bedste ud af ferien.

Inden afrejse:

Vaccinationer. Sørg for, du har de rigtige vaccinationer. Man kan tjekke, hvilke man skal have i de forskellige lande på seruminstituttets hjemmeside eller på Danske Lægers Vaccinations Service på Sikkerrejse.dk.

Medicin. Køb medicin mod diarré. Skal du bare ud i Europa er det fint med håndkøbsmedicin, men skal man til lande med lidt heftigere bakterier, som for eksempel Indien, kan det være en god idé at få noget på recept.

Visum. Skal du udenfor Europa, skal du tjekke, om du skal bruge visum. Det kan du se på Um.dk, og da visumreglerne ofte skifter, er det en god idé at holde sig opdateret indtil afrejse.

Forsikring. Sørg for at have en rejseforsikring, der dækker det, du skal på ferien. Indboforsikringer dækker ofte en del, men skal du for eksempel dykke eller leje scootere kræver det en rejseforsikring.

Penge. Veksl ikke for mange penge inden afrejse, da det ikke er smart at have hele formuen med i kontanter. Hæv højst 2000 kroner, og hav så Visa og eventuelt Mastercard med.

Pas. Sørg for dit pas er gyldigt seks måneder efter afrejse. Det kræver det, for at rejse ind i de fleste lande. Tag også en kopi af dit pas, hvis du skulle være så uheldig, at det blev stjålet undervejs.

På rejsen:

Opbevaring. Spred kontanter og Visakort ud, så du ikke har det hele på ét sted. Hav noget i en pengekat tæt på kroppen og andet i en safety-box på hotellet.

Mad og drikke. Tænk over, hvad du spiser og drikker – også selvom du bare skal til Mallorca. Hold dig fra forårsrullerne i strandbaren, der har ligget i solen i flere timer, og overvej, hvor du køber dine drinks. Man ved aldrig, hvor isen kommer fra. Et godt råd er at tjekke, hvor de lokale spiser. Så er maden i hvert fald for det meste god.

Sol. Du har hørt det før, men husk at bruge solcreme, og lad være med at ligge og stege på stranden, når solen står øverst på himlen. Få en lækker frokost, eller gå en tur i byen – solpausen kan sagtens bruges på noget sjovt.