Simone Meyer Larsen
SPONSORERET indhold

Simones opslag gik viralt: ”Kære pige, der tog et billede af mig ved busstoppestedet…”

Simone Meyer Larsen er født med dværgvækst og oplever ofte, at folk peger fingre eller tager billeder, når hun går forbi. Det vil hun nu gøre op med og opfordrer alle til i stedet at hylde og omfavne vores forskelligheder.

Af: Simone Meyer Larsen Foto: Privat
06. aug. 2021 | Livsstil | ALT.dk

"Kære pige i busstoppested, som skulle tage et billede af mig, da jeg gik forbi”

Sådan startede det Facebook-opslag, jeg delte for en uge siden. Opslaget gik viralt og er blevet delt mere end 27.000 gange.

Artiklen fortsætter efter videoen...

Jeg var for tre år siden ude at gå en tur med min mor, hvilket der ikke burde være noget mærkeligt i. Det var der heller ikke – ikke før vi gik forbi en pige, der står ved et busstoppested.

Hun stod med en telefon i hånden, og det blev meget hurtigt ret tydeligt på den måde, hun vinklede telefonen på, at hun tog et billede af mig. Det er desværre ikke første gang, at jeg har oplevet sådan en situation, og den dag i dag undrer jeg mig stadig over, hvad hun skulle bruge billedet til, eller hvem billedet bliver delt med?

Jeg er 125 cm høj og født med dværgvækst. Det er et synligt handicap, som jeg ikke selv har valgt. Alligevel bliver jeg ofte i det offentlige rum peget på, begloet og åbenlyst snakket om. Folk tror, jeg ikke ser det, hører det og opfatter det, men det gør jeg.

Ligesom jer

Jeg er træt af, at vi dømmer hinanden ud fra vores udseende. For mit vedkommende er jeg 125 cm høj, men det er sådan set kun 10% af, hvem jeg er som person.

Jeg hedder Simone, jeg er 29 år gammel - jeg har en personlighed, som byder på smil, rigtig dårlig humor, drømme, ambitioner og meget mere.

Jeg gør de samme ting som jer: Jeg går på arbejde, jeg handler, jeg går i byen, jeg holder ferie, jeg går ud og spiser, jeg dyrker sport, jeg shopper… JA, listen er uendelig. Jeg er ligesom alle jer, jeg er blot født med dværgvækst.

Jeg oplever desværre ofte, at teenagerne glor på mig på stranden, at børn følger efter mig i butikkerne, fyrerne i byen laver væddemål om mig, kvinderne peger og hvisker til deres veninder, de ældre i supermarkedet har ondt af mig, når jeg handler, og folk tager billeder af mig, når jeg går på gaden – men husk på, jeg er ligesom alle jer.

Hyld forskelligheden

Jeg vil gerne hylde forskellighed og omfavne, at vi er dem, vi er.

Jeg har altid været stolt af den, jeg er, og det synes jeg også, at alle andre skal være. Vi er ikke ens, og ved i hvad, det er sgu fantastisk! Verden ville da være et megakedeligt sted, hvis vi alle lignede hinanden. Så̊ lad os i stedet for værdsætte, at vi er forskellige!

Jeg ved godt, at jeg har et opsigtsvækkende udseende, men det definerer ikke, hvem jeg er som person - dværgvækst er kun mit udseende, mens Simone er min personlighed! 

Jeg ved godt, at børn ikke altid kan styre deres åbenbarhed, men for mig handler det meget om, hvordan forældrene omfavner forskelligheden.

En oplevelse, der i dag betyder meget for mig, var engang, hvor en far gik forbi mig med sit barn. Barnet kom løbende og pegede på mig. Faren forklarede, at der både findes store, små, tykke og tynde. Det gjorde mig menneskelig og ikke anderledes. 

Det påvirker mig mest, når det er teenagere og voksne, der burde vide bedre. Jeg har også en personlighed og følelser.

Jeg håber at få flere til at tænke over, hvordan man behandler folk, der ikke nødvendigvis ligner en selv.

Jeg er stolt over at være født med dværgvækst, men jeg vil også̊ bare gerne have lov til at være Simone.