Sofie Lassen-Kahlke bog
SPONSORERET indhold

Da Sofie Lassen-Kahlke mødte en gammel ven i Irma, begyndte hun at se sit ægteskab i et nyt lys…

Da Sofie Lassen-Kahlke rundede 40 år og samtidig blev mor, blev hun ramt af en storm af tanker og følelser. Det fortæller den kendte skuespiller og bogaktuelle forfatter ærligt om i et interview i ugens ALT for damerne.

Af:: Marie-Louise Truelsen og Susanne Baden Jensen Foto: Les Kaner
27. okt. 2021 | Livsstil | ALT for damerne

Et af Sofie Lassen-Kahlkes børn sagde for ikke så længe siden en sætning, som satte sig dybt:

”Mor, du smiler ikke særligt meget mere.”

Det var midt i en kaosmorgen, hvor alle skulle op og ud ad døren, og Sofie fejede først bemærkningen lidt til side som noget sludder. Men man siger jo, at fra børn og fulde folk skal man høre sandheden, og ved nærmere eftertanke var der måske noget om det. Måske var hun ikke længere den samme?

”Den bemærkning fik mig til at tænke, om jeg var blevet sådan en, der rendte rundt og kun tænkte på Aula, madpakker og køregrupper. Jeg begyndte at reflektere lidt over, om jeg skulle prøve lidt oftere at lade praktikken glide i baggrunden og huske at være så smilende og glad, som jeg faktisk gerne vil være som mor,” fortæller en ærlig Sofie Lassen-Kahlke i denne uge til ALT for damerne.

Mødet i Irma

Den 42-årige skuespiller har omsat sine mange tanker til en ny bog, ’Ramt – 39 historier om at blive 40’, hvor hun meget ærligt fortæller om, hvordan hun oplever livet i 40’erne.

Her åbner hun også op omkring livet som mor til tre børn – og om at have været sammen med sin mand, Hans, i 12 år.

Som yngre tænkte hun nemlig altid, at når man var gift, vågnede man hver morgen og var dybt forelsket i sin ægtefælle. Den forestilling har ændret sig gennem årene, og en oplevelse i et supermarked satte yderligere gang i tanker om, hvorvidt hun egentlig var på den rette ægteskabelige hylde.

”Jeg mødte en gammel skolekammerat nede i Irma. Jeg stod midt i nogle riskiks og noget havregryn, og så kom han ind fra højre. Jeg snakkede lidt med ham, han havde fået barn, var blevet skilt og var flyttet til Østerbro, og så sagde han: ”Nå, men så render du bare rundt herude i forstaden med en masse unger og er lykkeligt gift, det er da dejligt. Vi ses”. Og så slog det mig bare: Hvor fanden ved han egentlig fra, om jeg er lykkelig? Altså, ja, jeg er gift. Men bare fordi man ikke er skilt, er man så lykkeligt gift eller hvad?”, siger Sofie Lassen-Kahlke.

Bemærkningen fik hende til at reflektere over hendes eget ægteskab – og de ting, som hun som tidligere forbandt med ’et lykkeligt ægteskab’.

”Men når man har små børn, er livet jo meget praktisk, man skal få tingene til at fungere. Og når man står midt i madpakkesmøring, lusekure og skoletaskepakning, tænker man jo ikke lige samtidig over, om man er lykkeligt gift. Nogle gange er jeg lykkelig. Andre gange er jeg knap så lykkelig. Men vi er i hvert fald gift. Vi elsker hinanden. Og vi elsker vores liv sammen,” forklarer hun.

Samtaler med psykolog

Sofie Lassen-Kahlke begyndte derfor også tænke over, hvad det er, vi siger og viser til omverden.

”Al den praktik gør også, at man somme tider bare er for træt til det helt vilde og faktisk hellere vil have hovedbundsmassage end sex. Jeg tror, der er perioder i rigtig mange parforhold, hvor det er sådan, og derfor vil jeg gerne være med til at sige højt, at ja, sådan er det faktisk også hjemme hos os. Selvom man kan have travlt med at vise rigtig mange andre ting udadtil på de sociale medier eller til arrangementet på skolen, så er vi jo også bare alle sammen trætte, når vi lukker døren derhjemme efter en hel dag med familiecirkusset.”

Sofie Lassen-Kahlke og Hans Poul Petersen blev gift i august 2012. Mens hun har arbejdet som skuespiller, siden hun var teenager, har han til daglig et job i Styrelsen for Slotte & Kulturejendomme. Hun beskriver selv, at de har forskellige personligheder.

”Vi er meget forskellige. Jeg tænker utrolig meget. Og nu siger jeg ikke, at han ikke tænker, men han tænker ikke så meget på den der måde, som jeg gør. Fra det sekund, jeg slår øjnene op, stritter mine tanker i øst og vest og syd og nord. Skulle vi måske tage til Grækenland i stedet for Cypern? Skulle vi gå til højre i stedet for venstre? Den slags tanker er bare slet ikke i hans hoved. Der er A og B. Har vi aftalt, at vi skal til Grækenland, så skal vi til Grækenland. Alle de der mellemregninger, som jeg så godt kan lide – livets mellemregninger – dem har han bare ikke lige så meget brug for. Jeg tror simpelthen ikke, at han tænder på de mellemregninger. Han vil utrolig gerne bare nå frem til, om børnene har det godt, eller om de ikke har det godt, hvor jeg rigtig gerne vil høre, HVORFOR de har det godt eller ikke godt.”

Du får ham (manden Hans, red.) dog med til psykolog på et tidspunkt for at tale om jeres forhold?

”Ja. Han er ikke helt sort-hvid, han ved godt, at man som menneske nogle gange må søge noget hjælp, og at det er ok. Jeg er gift med en mand, som er meget mand. Som er rigtig god til at tænde et bål, og som altid tænder stearinlys med bunsenbrænderen. Og som ikke orker at snakke stolpe op og stolpe ned om alt for mange detaljer og tanker. Men så gider han rigtig mange andre ting. Alligevel – hvis jeg siger, at jeg tror, vi ville have godt af lige at tale med nogen om, hvordan vi vender den her familieproblematik, så er han med på den,” forklarer Sofie Lassen-Kahlke.

Læs det fulde interview med Sofie Lassen-Kahlke i denne uges ALT for damerne.

Her fortæller hun om at blive nybagt mor som 40-årig, om at kæmpe med tankerne om, hvornår man er ”rigtig voksen” – og om hvorfor hun har sagt nej til plastikkirurg.

ALT for damerne er på gaden fra torsdag 28. oktober.

Anbefalet til dig