Mænd i 30’erne: ”Mit indtryk er, at de måske har én ven, de kan tale liiidt dybere med”

Foto: Peter Nørby Josefine Stork (30) har lagt mærke til, at kortspil og Playstation generelt fylder liiidt mere end de helt dybe snakke i kærestens vennekreds.

Mænd i 30’erne: ”Mit indtryk er, at de måske har én ven, de kan tale liiidt dybere med”

Hvordan går den danske mand på 30+ egentlig rundt og har det? Mærker mænd i 30’erne samme pres for fx at få børn eller gøre karriere, som jævnaldrende kvinder gør? Og hvor gode er de overhovedet til at tale om det med hinanden og med kvinderne i deres liv? Bliv klogere i det nyeste afsnit af Tik Tak 30.

Mænd er fra Mars, kvinder er fra Venus.

Sådan lyder en oldgammel kliché om de forskelle, der er på mænd og kvinder.

Men hvor forskellige er vi egentlig? Og hvordan oplever begge køn det pres, det kan være, at gå fra de bekymringsløse 20’ere til de (måske) mere ansvarlige 30’ere? Reflekterer mændene over de samme ting, som kvinderne gør, og mærker de fx samme forventninger til at stifte familie eller køre karriere?

Det har Josefine Stork (30) og Sandie Westh (33) sat sig for at blive klogere på i det nyeste afsnit af podcasten Tik Tak 30 fra Talk Town.

De har blandt andet inviteret mandeterapeut og ledercoach Annette Jønsson i studiet, og hun oplever, at den danske mand anno 2020 er en presset mand – især fordi han lader sig presse og generelt ikke er god nok til at mærke efter i sig selv og sætte grænser.

”Han kommer ud i nogle situationer, fordi han følger med og ikke får sagt fra”, siger hun blandt andet i podcasten.

”Og det gør, at han bliver lidt utilfreds og indadvendt, at han trækker sig, og at han risikerer at ende med ikke at være til stede i sit eget liv og i sit eget parforhold.”

Det handler typisk om, at manden ikke er god nok til at kommunikere sine behov og drømme og simpelthen er for konfliktsky, mener mandeterapeuten.

”Der er en stor frygt for konflikt og uenighed og forskellighed, som ligger meget, meget dybt i rigtig mange mænd”.

”Han (manden, red.) får simpelthen ikke sagt: ”Nu er hun gravid for anden gang, og jeg ville kun have ét barn.” Og det er jo rimelig voldsomt”.

Ikke altid gode til at snakke om følelser

Presset bliver ikke mindre af at være i 30’erne, hvor der generelt er ”virkelig mange bolde i luften”, forklarer Annette Jønsson yderligere i podcasten.

”Det hele sker jo i 30’erne: Vi skal have børn, vi skal have karriere, vi skal uddanne os, vi skal gifte os, vi skal finde bolig – alle de her ting sker for første gang for de fleste (…) Her sker der noget med mange mænd: De glemmer simpelthen sig selv. De er så optaget af at sørge for og gøre det godt og ville parforholdet, så de hele tiden søger ude i omgivelserne: Hvad er nu det rigtige? Hvad skal der ske? Hvad kan jeg gøre for, at der ikke bliver ballade, og at alle er glade? Og så glemmer han at mærke efter selv.”

Det bliver heller ikke lettere af, at mange mænd har svært ved at snakke åbent med deres kammerater om deres følelser og de mere sårbare og personlige ting i tilværelsen, forklarer Annette Jønsson.

Og dét kan Josefine Stork genkende fra sit eget parforhold, hvor hendes oplevelse er, at kortspil og Playstation generelt fylder lidt mere end de helt dybe snakke i kærestens vennekreds – selvom der godt kan blive plads til det engang imellem:  

”Mit indtryk er, at de (mændene, red.) måske har én ven, de kan tale liiidt dybere med”, siger hun blandt andet i podcasten, hvor både hun og Sandie Westh interviewer en række mænd for netop at blive klogere på de tanker og følelser, som de går og tumler med i 30’erne.

Her møder de blandt andet en 34-årig single mand, som mærker presset for at levere nogle børnebørn til sin mor. De møder en 39-årig mand, som har fravalgt børn og ofte konfronteres med de fordomme, som har fulgt med det valg. Og så møder de en 30-årig mand, der har måttet sande, at et lille barn giver langt færre timer til karriere og intimitet i parforholdet...

Lyt til det nyeste afsnit af Tik Tak 30 her, hvor du får gode råd til at håndtere problematikken for både dig selv og din partner – og bliv meget klogere på ”30-årskrisen” på tværs af kønnene. I godt selskab, som altid.

Om Sandie og Josefine

  • Sandie Westh er 33 år og arbejder som freelance journalist, klummeskribent og podcaster
  • Josefine Stork er 30 år og arbejder som journalist, TV-tilrettelægger og podcaster

Begge er i faste parforhold og bosat i København

Om podcasten

TikTak30.jpgFoto: Martin Bubandt

En podcast om at være kvinde i 30’erne og indehaver af en livmoder med en udløbsdato. 

I podcastserien Tik Tak 30 tager Josefine Stork (30) og Sandie Westh (33) udgangspunkt i deres egen livssituation, når de med hjælp fra en række eksperter forsøger at afdække og undersøge de forventninger, der er til den moderne kvinde i 30’erne, men også de ting, vi kvinder går og grubler over, når uret tikker derudad.

I afsnit 8 sætter værtsduoen fokus på mænd i 30'erne. For hvordan går den danske mand på 30+ egentlig rundt og har det i dag? Mærker mænd i 30’erne samme pres for fx at få børn og gøre karriere, som jævnaldrende kvinder gør? Og hvordan dealer de i så fald med det pres? Bliv meget klogere i dette afsnit af Tik Tak 30, hvor værtsduo Josefine Stork (30) og Sandie Westh (33) både taler med en mandeterapeut og en række mænd i 30’erne, der åbner ærligt op om, hvordan det fx føles, når man er single og ens mor presser på for børnebørn, eller når man som nybagt far må gå på kompromis med karrieren, og der ikke altid er tid til den helt store intimitet i parforholdet…

Talk Town - Historier du ikke kan slippe

FB_profilbillede.jpg

Lyt til de bedste podcasts i appen Talk Town.

Talk Town er Egmont Publishings podcastunivers med masser af podcasts for både børn og voksne. Det er gratis for alle, der abonnerer på Egmonts ugeblade eller magasiner og koster ellers 59 kr/mdr. De første 14 dage er gratis og uden binding.

Find stærke, personlige fortællinger og masser af inspiration om alt fra parforhold og børn til mode og sundhed. Talk Town er et nyt podcastunivers med kvalitetsindhold fra velkendte brands som ALT for damerne, Euroman, FIT Living, Vores Børn, ALT.dk mm.

Prøv 14 dage GRATIS nu.

Kun 59 kr./md. efter endt prøveperiode. Ingen binding

Download via iTunes lige her

Download via GooglePlay lige her

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Podcast

610x200_woordy_knap2.jpeg