Mette Bluhme Rieck

Foto: Peter Hauerbach Mette Bluhme Rieck (f. 1982) er journalist og tv-vært. Hun er bl.a. kendt fra DR-programmet "Danmarks næste klassiker". Aktuel som vært på ”Aftenshowet” på DR1. Kæreste med Kasper Nielsen og sammen har de Viggo på knap 1 år.

Mette Bluhme Rieck: "Jeg hyperventilerede så kraftigt, at det føltes, som om jeg blev kvalt"

Tv-vært Mette Bluhme Rieck om at være en slikmund, om evnen til at sige fra og om vigtigheden af at tage sig godt ud på skrift.

Hvornår har du været mest bange?

– Jeg har sprunget i faldskærm og er hoppet i havet fra en helikopter uden at blinke, den slags ryster mig ikke rigtigt. Men jeg skælver til gengæld af angst ved tanken om, at der skal ske noget med dem, jeg holder af. Efter jeg er blevet mor, har jeg sågar haft et angst­anfald ved tanken om, at jeg kunne risikere at miste min søn. Det har jeg ellers kun oplevet én gang før, da min mor døde. Dengang anede jeg ikke, hvad der foregik, og jeg blev virkelig bange, fordi jeg hyperventilerede så kraftigt, at det føltes, som om jeg blev kvalt. Meget ubehageligt.

Hvilken rejse ville du aldrig tage på igen?

– Jeg synes faktisk, man skal gøre sig virkelig meget umage for at få en dårlig ferie uanset destination. Det er næsten lidt uforskammet, når man nu er så heldig at have fri. Det kan næsten kun gå galt, hvis man tager afsted med de forkerte mennesker.

Hvilket træk holder du mest af hos dig selv?

– Jeg har med årene lært mig selv at sige fra og melde ud, og det er en god egenskab at have. Nogle gange gør jeg det lidt for hurtigt eller lidt for voldsomt, men det må jeg så håndtere bagefter. Jeg tror på, man bliver dårlig af at gå og gemme på ting. Heldigvis bliver jeg også hurtigt god igen, og jeg bærer ikke nag, når først jeg har meldt ud.

LÆS OGSÅ: Mikael Wulff: "Efter jeg er fyldt 40, er jeg seriøst begyndt at overveje at få børn"

Hvad er din største last?

– Slik og Pepsi Max. Uden tvivl. Jeg er en slikmund, og det er faktisk okay. Jeg ved godt, at min hud har bedre af vand, og at nødder er sundere, men det kommer simpelthen ikke til at ske. Jeg bør dog nok skrue liiidt ned.

Hvornår har du nydt dit arbejde mest?

– Jeg har et vanvittigt omskifteligt og meget privilegeret job, hvor jeg den ene dag interviewer en Hollywoodstjerne, den næste statsministeren og den tredje en mand, der har vundet DM i saunagus. Der er vilde rejser til OL i Rio, og der er fire uger i regnvejr på en gade i Ikast. Men det er netop blandingen og omskifteligheden, jeg holder af. Så jeg prøver meget at være taknemmelig hver eneste dag og bare nyde hverdagen. For den er faktisk ret fed.

Hvis du skulle flytte til et andet land end Danmark, hvor ville du så flytte hen?

– Jeg har altid drømt om at prøve at bo i New York. Jeg elsker storbyer, og New York er den ultimative. Jeg fortryder inderligt, at jeg ikke gjorde det, da jeg var ung og fri og kunne bo i en skotøjsæske og leve af nudler og museumsbesøg. Det hele er bare lige lidt mere omstændeligt nu. Men hvem ved. Måske en dag.

Er der et karaktertræk, du misunder mænd for at besidde?

– Foruden at kunne tisse alle steder, så må det være deres evne til at trykke på pytknappen lidt oftere og hurtigere, end vi kvinder typisk gør det.

LÆS OGSÅ: Seinabo Sey: ”Min musik er en kamp for retten til at være sårbar og tilpas i sin egen krop”

Hvad har du lært af at blive mor?

– Hvor lidt søvn jeg faktisk kan klare mig med, og hvor tålmodig jeg kan være. Det er ikke et karaktertræk, jeg ellers besidder. Så det har overrasket mig, hvor rolig jeg faktisk kan være en sen nattetime med en skrigende baby.

Hvornår føler du dig allermest lykkelig?

– Sådan en lørdag morgen i sommerhuset, hvor to hele fridage ligger for vores fødder, og Viggo mosler rundt mellem os med et kæmpe grin. Så bliver det ikke meget bedre.

Jeg bliver upopulær, når jeg siger det, men jeg synes…

– At folk skal tage sig sammen og lære at stave ordentligt. Der er så meget dovenskab i vores onlinekultur, hvor det hele handler om at se godt ud og meget lidt om at tage sig godt ud på skrift.

Se, hvad vi ellers skriver om: Interview, Kvinder du skal kende og Livsstil