Lena Dunham

Foto: Ekaterina Krarup Andersen (Girl Squad), DR, Anne Mie Dreves, Andreas Houmann og Kristina Demant Lena Dunham har bl.a. med tv-serien Girls en del af æren for, at kropsaktivisme er blevet hot i populærkulturen.

Kropsaktivister

11 kropsaktivister, du skal kende

Disse 11 kvinder er en del af en ny generation af kropsaktivister.

Der er dem, der kæmper for retten til at være fede og dem, der kæmper for retten til at bruge Botox og få lavet bryster. Dem, der mener, at løsningen er mere tildækning af kroppen, og dem, der mener, at vi skal vise og frem og omfavne vores indre luder. De kæmper ikke nødvendigvis den samme kamp, men alle har de det til fælles, at de kæmper for retten til at definere sin egen krop. 

Amy Schumer

Amerikansk komiker, producer og skuespiller, der bl.a. er kendt for at tale åbent om sit sexliv og for sine temmelig direkte udmeldinger om køn og krop. I 2016 blev hun desuden hyldet for en meget berømt mavedelle, da hun optrådte i Pirelli Calender.

LÆS OGSÅ: Modellen May Simón om at opløse grænserne mellem kønnene: “Mine kønsdele er ikke allemandseje”

Ulrikke Falch

Den 20-årige norske SKAM-skuespiller danser bevidst akavet rundt i bh, vrikker befriende frejdigt med numsen og viser dobbelthage, mens hun skriver skarpe og indsigtsfulde kommentarer om kropspositivisme på Instagram.

Lena Dunham

Forfatter, producer, instruktør og skuespiller bag og i serien Girls kan tage en stor del af æren for, at kropspositivisme er blevet et begreb, der har bredt sig langt ind i populærkulturen.

Fed Front

Komiker Sofie Hagen og kropsaktivist Andrea Storgaard Brok står bag den nye danske, "fedtglorificerende" bevægelse, der vil gøre op med diskrimination af tykke og misforståelser om fedme og modarbejde tykkes menneskers selvhad.

LÆS OGSÅ: Ulrikke Falch og Susanne Kaluza står bag ny post-it-trend på sociale medier

Ashley Graham

Vogue, Harper's Bazaar, Sports Illustrated og danske Cover. Den amerikanske topmodel har med forsider på store internationale modemagasiner og kampagner for bl.a. H&M og Sephora vist, at modeller i dag kommer i alle størrelser, og i dag arbejder hun aktivt for større diversitet i modebilledet.

Emma Holten

Den 25-årige debattør blev i 2011 udsat for såkaldt hævnporno, da private nøgenbilleder mod hendes vilje blev stjålet fra hendes mailboks. Siden har hun rejst verden rundt i kampen mod digitale sexkrænkelser. Herhjemme har regeringen i kølvandet på debatten bl.a. foreslået, at straffen for at dele private billeder firedobles som en del af en større politisk indsats på området.

LÆS OGSÅ: Emma Holten: “Der er masser af feminister, der synes, jeg er en klovn”

Girl Squad

En ny bølge af feminister, som består af Louise 'Twerk Queen' Kjølsen, Nikita Klæstrup og Ekaterina Krarup Andersen, har indtaget spotlightet med sexede, afklædte kroppe og et budskab om, at vi skal omfavne vores indre luder, og at det er okay at ryste røv, barbere ben og få lavet bryster og samtidig kalde sig feminist.

Sanne Søndergaard

Det begyndte, da hun i 2013 viste sin rødblonde, naturlige kønsbehåring frem på forsiden af Politiken. Siden har den danske komiker fortsat med at blande sig i debatten om bl.a. kropsidealer, bl.a. i sine shows.

Se, hvad vi ellers skriver om: Feminisme, Kroppen, Kropsidealer, SKAM, Kendte og Kropspositivitet

610x200_woordy_knap2.jpeg