Er det ikke på tide, at vi hylder moderskabet lidt mere? Min kæreste er en superheltinde!
Foto: Privat Søren med sin kæreste Turid og deres søn Gustav på 9 måneder.

Er det ikke på tide, at vi hylder moderskabet lidt mere? Min kæreste er en superheltinde!

Mødre fortjener at vide, hvor uundværlige og værdsatte de er, mener klummeskribent Søren Madsen.

Hvordan beskriver man en moderne mor anno 2019? Hvordan hylder man hende? Og bør man? Det har det sidste års tid ligget mig på sinde. Årsagen er brutal og øjenåbnende. Vi er blevet forældre til en dreng på 9 måneder, hvilket har sat en del tanker i gang.

Alt imens de fleste konstant spørger ind til, om det går godt, og om vi får sovet osv., så er der en tanke, som hele tiden går igen hos mig: Hvordan gør hun det dog? Min kæreste, som vores søn i den grad er afhængig af, er gået fra at være en almindelig halvstresset kvinde i 30’erne til noget i nærheden af en superheltinde.

Og det siger ikke så lidt. For der er i mine øjne intet glamourøst ved forældreskabet. Det handler selvfølgelig først og fremmest om at give masser af kærlighed til vores lille dreng. Men rent praktisk handler det også om at undvære søvn og alt det overskud, man ellers går rundt og tror, at man har. Der er dog en afgørende forskel i vores lidelseshistorie. For min kæreste er mor, og jeg er far. Det betyder helt givet ikke, at jeg elsker min søn mindre, eller er mindre interesseret i at hjælpe til, men det betyder, at vores søn har mere brug for hende end mig.

Det betyder også, at jeg i nogle tilfælde står på sidelinjen og må se på, hvordan min kæreste, mere træt end nogensinde, ammer eller giver omsorg på anden måde til en trøstesløs dreng, som aldeles kun er interesseret i sin mor.

Efter relativt kort tid går sandheden op for en. Den kvinde, der af uransagelige årsager er gået med til at få et barn med mig, er fantastisk. Hun er sårbar og stærk på samme tid. Ærlig om, at det her med at være mor både er pissehårdt og helt fantastisk. Hun er udbrændt og energisk på samme tid. Hun er alt det, der behøves af hende, og mere til. Hun er også stadig lækker og sexet. Det hører hun alt for lidt.

Og det gør den moderne kvinde anno 2019 sikkert også. For bør vi ikke hylde moderskabet meget mere, end vi gør? Mødre er uundværlige, og vi mænd, der tit er med på rejsen, bør bøje os i støvet over den store indsats og den kærlighed, de er mødre med.

Min hyldest bliver i første omgang denne klumme. For kære skat, hvis du læser dette her, så skal du vide, at du er en fantastisk mor, og at jeg aldrig har elsket dig mere.

Kærlig hilsen

Søren

Om skribenten

  • Søren er 39 år og folkeskolelærer. 
  • Kæreste med Turid på 35 år og far til Gustav på 9 måneder.

Turid og Gustav.jpg

Turid er mor med stort M til sønnen Gustav på 9 måneder. Foto: Privat 

Se, hvad vi ellers skriver om: Familieliv og Mor