Oh Land og hendes to børn
Foto: Petra Kleis Oh Land med sønnerne Svend på fire år og Ernst fra august 2020.

Oh Land: ”Jeg har skullet sænke barren og acceptere, at jeg også er den dovne mor”

Det kan være stor mundfuld at få ansvaret for et lille barn. Sådan har det også været for sangerinden Oh Land. Men som andengangsmor hviler X Factor-dommeren endelig mere i sig selv, fortæller hun i et interview med Vores Børn.

Først kom Svend, og knap fire år senere kom lillebror Ernst. Nanna Øland Fabricius, bedre kendt som Oh Land, blev mor til sit andet barn i august, og denne gang har den X Factor-aktuelle sangerinde besluttet sig for at skrue helt ned for forventningerne og præstationspresset og tage alting oppefra og ned. Blandt andet ved at erkende, at energien ikke altid rækker så langt, som hun kunne ønske sig, og det er faktisk helt okay.

"Adi har utrolig meget energi og er meget legesyg med begge drenge. Hvis han for eksempel skal synge en sang for Ernst, kan han finde på at lave et helt setup med keyboard og lydeffekter, eller han klæder sig ud og danser rundt med ham til bosnisk musik. Jeg har selv været vant til at være den energiske mor, men denne gang kan jeg godt mærke, at jeg har skullet sænke barren og acceptere, at jeg også er den dovne mor", fortæller Oh Land i det nyeste nummer af Vores Børn, som er på gaden nu.

LÆS OGSÅ: Sharin Foo: Det har været svært at tale om, at jeg er flyttet til Danmark, og min datter er blevet i USA

Under barslen med sangerindens første søn, Svend, som hun har med billedkunstneren Eske Kath, sad følelserne helt uden på tøjet. Hun følte sig træt og slidt, og noget så simpelt som at handle ind kunne stresse hende en hel dag i forvejen. Derfor havde hun forventet en del tårer her i anden omgang med Ernst. Men til hendes – og faren Adi Zukanovics – store overraskelse har forløbet været ret så ukompliceret.

"Første gang, jeg blev mor, troede jeg, at jeg kunne alt, og så kunne jeg intet. Anden gang troede jeg, at jeg kunne intet, og så kunne jeg alt", fortæller sangerinden til Vores Børn.

"Inden vi fik Ernst, fortalte jeg Adi, at han skulle være parat til at gå igennem nærmest helvede det første år. Fordi jeg med Svend oplevede, at det kostede rigtig meget energi og søvnløshed og selvransagelse. Og en magtesløshed, som jeg synes var udfordrende at mærke hos mig selv. På grund af ansvarsfølelsen. Det har betydet, at Adi har forberedt sig på det værste og nu tænker: “Nå, var det bare det”", griner hun og fortæller, at de helt fra begyndelsen har været enige om en lidt utraditionel barselsordning. Den er de nemlig fælles om.

Læs hele interviewet med den X Factor-aktuelle sangerinde i bladet, der er på gaden nu.

Forside_oh_land.png

Om Oh Land

Nanna Øland Fabricius, bedre kendt som Oh Land, 35 år og kæreste med den bosnisk fødte musiker Adi Zukanovic, 32 år. Sammen har de Ernst, som er født i august 2020.

Nanna Øland Fabricius har også sønnen Svend på 4 år med billedkunstneren Eske Kath.

Se, hvad vi ellers skriver om: Interview, Kendte, Mor, Barsel og Familieliv