Spændende oplevelser i børnenes sommerferie
Foto: GettyImages Denne artikel er sponsoreret af: Dyrehavsbakken, Bork Legeland, Hjemsted Oltidspark, Nordsøens Oceanarium, Ditlevsdal Bison & Munkholm Zoo

Spændende oplevelser i børnenes sommerferie

Hvis vejret ikke lige indbyder til strandture og hygge i haven, kan det være en udfordring at underholde børnene i en lang sommerferie.

Vi har samlet en række bud på sjove dage for hele familien

Imponerende bisonokser på Europas største bisonfarm
Ditlevsdal.jpgSe en bison i øjnene – tag familien med på Ditlevsdal Bisonfarm.

Blot 20 km fra Odense ligger Europas største bisonfarm med omkring 400 amerikanske bisonokser. 

Foruden de mange dyr er der på Ditlevsdal restaurant, præriehuse, shelters og gårdbutik, hvor du har mulighed for at købe lækkert bisonkød med hjem. 

Sommeren er den tid på året, hvor bisonfamilien bliver udvidet med mere end 100 små lysebrune bisonkalve, og dem kan du selvfølgelig få at se på en af de guidede ture på farmen. 

Onsdag til søndag i uge 28 til 32 kan mange forskellige ting opleves på farmen, blandt andet ugler fra uglernes verden, westernshow, og Vissenbjerg Terrariet viser præriens krybdyr frem.

Du finder os:
Ditlevsdal Bisonfarm
Tokkerodvej 24
5462 Morud

Oplev livet i Hjemsted, Danernes Verdenhjemsted_bil.jpgHjemsted Danernes Verden er fuld af gode oplevelser og aktiviteter for hele familien.

Her møder man spændende historier fra dengang, Danmark blev Danmark.

Du kan prøve kræfter på Valmarken, springe over grøften med en stage, møde forskellige dyr i parken, sejle i stammebåde, deltage i en bueskydningkonkurrence samt prøve dine færdigheder som arkæolog og meget mere. 

Endelig er der naturlegepladsen ved søen for de mindre børn, hvor der er mulighed for leg og sjov.

Alle aktiviteter er gratis, når entréen er betalt (dog betales der for evt. materialer i nogle af de arbejdende værksteder).

Du finder os:
Hjemsted Danernes Verden
Hjemstedvej 60,
6780 Skærbæk

Kom helt tæt på dyrene i Munkholm Zoomunkholm.jpgDyreoplevelser i øjenhøjde.

Munkholm Zoo har over 400 dyr fordelt på 90 forskellige arter; bergeraber og blåræve, hulepindsvin og hængebugsvin, natravne og næsebjørne og mange flere.

Alle dyrene oplever man rigtig godt, når man sammen med dyrepasseren går med på foderrunde kl. 12, hvor dyrepasseren fortæller om dyrene og deres adfærd og spisevaner. Oplevelserne i parken er tilrettelagt, så børn nemt kan komme helt tæt på dyrene. 

Ved dyrefremvisninger og andre daglige aktiviteter kan børn røre og klappe dyrene, og for den, der har lyst, er der også mulighed for ponyridning. 

Du finder os:
Munkholm Zoo
Munkholmvej 5
8444 Balle 

Leg og action for hele familienbork.jpgLegelandet ved Ringkøbing Fjord

I nærheden af Bork Havn ligger Bork Legeland. Legelandet er et paradis for alle, der er til leg og hygge.

Legelandet breder sig over 2500 m2 og huser et væld af aktiviteter for folk i alle aldre. 

Når entréen er betalt, er alle aktiviteter gratis hele dagen. Gå ombord i et utal af oppustelige lege- og hoppeborge, spring i trampoliner eller smut i det overdådige kuglerum.

Der er også muligheder for alverdens spil på spillemaskiner, bordtennis, pool eller det sjove air-hockey. For de lidt større er der bl.a. rodeotyr, gladiatordyst og meget mere.

Du finder os:
Bork Legeland
Enggardsvej 9
6893 Hemmet, Bork Havn

Se den berømte klumpfisk og klap en søstjernenordsoen.jpgHavoplevelser for alle aldre i Hirtshals.

Nordsøen Oceanarium er nok mest kendt for klumpfisken, der sammen med 3000 andre fisk boltrer sig i det 4,5 mio liter gigantiske Oceanarium. Men faktisk byder akvariet på hele 10.000 m2 indendørs og 5.000 m2 udendørs moderne og interaktive udstillinger blandet med store og små akvarier med flere end 70 dyrearter.

Alle sanser bliver aktiveret, når man fanger krabber med de bare hænder, klapper en søstjerne på ryggen og sejler ud på et gyngende hav. Et 18 m langt hvalskelet, ravjagt og legemuligheder for alle fuldender en hel dags oplevelser for hele familien i havnebyen Hirtshals.

Du finder os:
Nordsøen Oceanarium
Willemoesvej 2
9850 Hirtshals

Der er noget om snakken, der ér sjovest på Bakkenbakken.jpgBakken i Dyrehaven nord for København.

Ude i Dyrehaven finder du Bakken – verdens ældste forlystelsespark! Bakken har alt lige fra de helt vilde forlystelser til børnevenlige forlystelser. Hvad end du er til vandpjaskeri, sus i maven, vind i håret eller sjove spil og spillehaller, findes der noget for dig.

Oplev koncerter, børneunderholdning og comedy på Friluftsscenen eller køb en lækker picnickurv og snup en skovtur i det grønne.

Altid gratis éntre. Køb turbånd online, og spar op til 50 kr. pr. turbånd. Bakken.dk.

Du finder os:
Dyrehavsbakken
Dyrehavevej 62
2930 Klampenborg

Se, hvad vi ellers skriver om: Aktiviteter for børn