Adventskranse
SPONSORERET indhold

8 nemme adventskranse

Den søndag, vi tænder det første lys i adventskransen, er for mange den dag, julen rigtigt begynder. Gør klar til de kommende hyggestunder med en hjemmelavet krans, der både kan være vild og naturlig, grafisk og enkel eller kulørt med papirblomster.

Af: Bente Halkjær Foto: Tia Borgsmidt og Trine Bukh
26. nov. 2021 | Bolig | ALT for damerne

Her har vi samlet 8 adventskranse, som er nemme at lave.

Et fad fyldt med grønt

Næst efter fire bloklys på et fad må dette være årets nemmeste adventskrans. Vi har lagt en stor klump oasis på et lagkagefad og derefter stukket gran, rød eukalyptus og jomfru i det grønne ned i oasissen sammen med fire lys. Det geniale ved oasis er, at det kan vandes, så kransen holder længe.

Fadet er fra Kähler, og  nøddeknækkeren er fra  Brix Brocante og er  en tysk vintagemodel.  I dag fås de også som  nyproducerede i mange  varianter.
Fadet er fra Kähler, og nøddeknækkeren er fra Brix Brocante og er en tysk vintagemodel. I dag fås de også som nyproducerede i mange varianter.

Kubus I nye klæder

Klæd din Kubus-stage på til advent med strimler af hørgjord, som du fletter omkring stagen og derefter klipser sammen med en almindelig klipsemaskine.

Hørgjorden er fra TM-materialer og stagen er fra By Lassen.
Hørgjorden er fra TM-materialer og stagen er fra By Lassen.

Pretty in pink

Vi elsker de mange tørrede blomster i spraglede farver, der er fremme lige nu, og du kan f.eks. bruge dem til at lave en fin, hængende adventskrans. Lav tre-fire små bundter af tørrede blomster i din yndlingsfarve, og bind dem fast med ståltråd på et rundt ophæng. Sæt fire lysholdere fast forneden – måske skal du bruge lim eller elefantsnot afhængig af holderne – og sæt til sidst juletræslys i.

Ophænget er fra Strups Design, og det fås i flere farver. Lysene er fra Kunstindustrien, og lysholderne er privateje. Se evt. på Dba.dk for lignende.
Ophænget er fra Strups Design, og det fås i flere farver. Lysene er fra Kunstindustrien, og lysholderne er privateje. Se evt. på Dba.dk for lignende.

Vild fuglerede

Lav en flot rustik krans pyntet med kogler og frøstande, hvor de fire lys samles i midten. Her har vi brugt en krans af birkeris fra Panduro Hobby, og derefter blot pyntet den med ekstra birkeris for et lidt
mere vildt udseende. Til slut har vi stukket tørrede græsser og blomster lidt tilfældigt i og limet et par kogler på.

Lysene er fra  Kunstindustrien.
Lysene er fra Kunstindustrien.

Grafiske papirbolde

Vi kender alle den nemme adventsløsning med at stille fire lys på et fad – den virker heldigvis hvert år. Her har vi ladet fadet være en flot træbakke, som vi har pyntet med lidt cedergran og med to slags papirbolde, som vi har lavet af udstansede papircirkler. Det er en god ide at anskaffe en cirkelpunch, for der skal bruges 20 cirkler til hver bold. Når du har klippet cirklerne ud, tegner du en trekant på midten, folder siderne op og limer sammen – enten med folderne udad eller indad.

Bakken er fra Skagerak, og lysene er fra Kunstindustrien. Papiret er fra et katalog.
Bakken er fra Skagerak, og lysene er fra Kunstindustrien. Papiret er fra et katalog.

Papirblomster

At lave papirblomster kræver en lille smule tålmodighed og fingersnilde, men når du først er kommet i gang, kan det være helt meditativt at sidde og nørkle med det. Det eneste du skal bruge, er i virkeligheden crepepapir, lim, elefanttråd og blomstertape, men det kan være en god ide at købe et startsæt, hvor der også er skabeloner og små støvdragere med. Vi købte et blomstersæt hos husflid-kbh.dk og brugte en aften på at lave disse blomster, som vi derefter viklede omkring en krans fra Ferm Living. Du kan også finde videoer på YouTube, hvor du kan se trin for trin, hvordan du laver papirblomster.6.jpg

Pyntet med pomponer

Bind en flot og enkel krans med eukalyptusblade på en halmkrans, og pynt derefter kransen med små pomponer i fine farver. Eukalyptus tørrer flot, så kransen holder sig fin indtil jul, selvom den bliver lidt sprød. Hvis du skal lave mange pomponer, er det en god ide at bruge et ”værktøjssæt”, som er en lille smart anordning, du vikler garnet omkring, så du slipper for papskiverne. De fås på nettet og hos Panduro Hobby.

Lysene er fra  Kunstindustrien.
Lysene er fra Kunstindustrien.

Mini-advent

Bind den yndigste, lille adventskrans med juletræslys ved at danne en ring i kraftig ståltråd på cirka 15 centimeter i diameter. Sno blomstertape om, og fastgør blomstertråd. Klip planterne cirka fire centimeter lange, og del hyacinten i enkelte blomster. Dan en buket af fem-seks kviste, og bind dem til kransen. Forsæt med en eller to kviste ad gangen. Afslut ved at skjule de sidste stængler under den første buket. Sæt lys i clips, og fastgør dem til kransen.

Mini-adventskrans