Eva Julie Klitgaard Fürst bolig

Foto: Eva Julie Klitgaard Fürst

Ugens instagram-bolig

Eva bygger selv: ”Jeg synes, vi oftest bliver gladest for de løsninger eller møbler, som vi selv har lavet”

Eva er uddannet møbelsnedker, men insisterer på, at det ikke behøver at være svært at bygge selv. Lejligheden er fyldt med farvede vægge, fjollede ting, store og små projekter. Hendes instagram var egentlig meget målrettet møbelsnedkere, men så fik hun lyst til at dele ud til et andet publikum end niche-møbelsnedkere, og bruger nu meget tid på at lave guides til hendes byggeprojekter. Kom med ALT.dk indenfor i lejligheden i København NV og mød Eva, der fortæller om inspiration og projekter.

”Det hele behøver ikke være så alvorligt og snorlige”, siger 29-årige Eva Julie Klitgaard Fürst til ALT.dk. Hun og kæresten Louis Bülov Bertelsen har begge en svaghed for japansk æstetik, farver og ting med en sjov historie, og så skal det først og fremmest være et hjem, hvor der netop er plads til sjove historier og kulørte personligheder.

Eva har altid været kreativ og elsker at skabe ting med hænderne, og med en snedkeruddannelse i bagagen bliver der igangsat mange projekter for at skabe løsninger, der passer til lige netop deres lejlighed og behov uden at gå på kompromis med kvaliteten.

Eva står bag instagram-profilen @nightingalestreet og fortæller her om sig selv, lejligheden og hendes byg-selv-projekter.

Kan du fortælle os lidt om, hvem du er?

Jeg hedder Eva og er uddannet møbelsnedker. Jeg bor med min kæreste Louis, som er fotograf og klipper. Vi bor i en 2-værelses lejlighed på 63 m2 fra 1943 i fuglekvarteret i København NV. Ejendommen var i sin tid beregnet som kommunens tilbud til hjemløse, men er nu andelslejligheder.

Sofa fra Formel A, lampe fra By Rydéns, spisebord fra Gul og Gratis.
Sofa fra Formel A, lampe fra By Rydéns og spisebord fra Gul og Gratis.

Hvor har du fået interessen for boligindretning fra?

Jeg gik på en kreativ produktionsskole, hvor vi havde et forløb med at restaurere og re-designe gamle møbler. En underviser sagde til mig, at jeg havde et øje for det, og så søgte jeg ind på snedkeruddannelsen, mens alle mine venner søgte ind på universitetet. Folk blev lidt forbavsede, når jeg sagde, at det var det, jeg skulle være. Jeg synes, det er en kæmpe befrielse at kunne et håndværk og bygge sine egne løsninger, lige som man gerne vil have dem. Jeg er nok også blevet farvet meget af min far, som på forunderlig vis havde formået at lave sit eget værksted i det gamle stuepigeværelse på 4. sal i den store herskabslejlighed, hvor vi voksede op.

Reolen i køkkenet har Eva selv bygget. I hendes highlights på instagram kan du se en DIY guide.
Den japanske sættekasse i køkkenet har Eva selv bygget. I highlights på instagram kan du se hendes DIY guide.

Beskriv din stil?

Vores hjem skabes langt hen ad vejen ud fra ting, vi finder i genbrug eller på loppemarkeder. Det er sjældent, at vi køber ting til boligen fra nyt. Der er både et økonomisk aspekt, et bæredygtigt aspekt, og så kan jeg godt lide jagten på at finde den helt rigtige ting. For mig, tror jeg, at det indbyder til, at der er plads til det hele - også det lidt skæve, fjollede og det, der er gået lidt i stykker. Det er vigtigt for mig at skabe et hjem, som andre også føler sig hjemme i, og at det hele ikke behøver at være så alvorligt og snorlige.

Stue_1.jpg

Hvad bliver du inspireret af?

Jeg bliver meget inspireret af smarte løsninger, materiale- og farvesammensætninger. Jeg bliver også meget inspireret af gamle bygninger, rejser, café-og butiksindretninger og gamle midcentury bøger og blade. Vi er også begge meget glade for den japanske æstetik og praktik, som er en stor inspirationskilde.

Stilleben_1.jpg

Hvad er den mest sjove/skæve/overraskende inspiration, som du har brugt i dit hjem?

Selvom vi bor i en gammel skrabet ejendom, hvor der ikke har været kræset meget om detaljerne fra oprindelsen, så har jeg en kæmpe kærlighed for gamle herskabsdetaljer med stuk, lysninger, indbyggede løsninger og flotte detaljer, så selvom det ikke er det mest oplagte til lejlighedens historie eller størrelse, så har vi besluttet, at vi ikke behøver at undvære – vi må bare skabe det selv.

Stilleben_2.jpg

Hvilken ting har overlevet længst i dit hjem?

Jeg tror den ting, som har overlevet længst tid, må være det mintgrønne karlekammerskab, som vi har stående i stuen. Jeg fandt det engang i storskrald hos mine forældre, da jeg stadig boede hjemme, og det har fulgt mig alle steder, jeg har boet siden.

Det mintgrønne karlekammerskab følger med Eva.
Det mintgrønne karlekammerskab har fulgt med Eva alle de steder, hun har boet.

Hvad høster flest likes, når du deler det på Instagram?

Billeder af vores farverige sofaområde og det grønne soveværelse plejer at få meget respons, men det er klart forvandlingsbilleder, som får størst engagement. Nå vi bygger, maler eller laver om og viser, hvordan vi har båret os ad.

Det grønne soveværelse får mange likes på Instagram.
Det grønne soveværelse får mange likes på Instagram.

Den ting, du holder mest af i din bolig?

Jeg synes, vi oftest bliver gladest for de løsninger eller møbler, som vi selv har lavet, fordi de er velovervejede og passer præcis til placering og behov. Jeg er specielt glad for vores badeværelsesreol, som jeg byggede ud af de resterende materialer fra min svendeprøve. Vi har et mini-badeværelse, og absolut ingen opbevaringsplads derude, så vi havde brug for så stor en reol, der kunne være, men samtidig uden at fylde for meget, så der var ikke plads til låger. Jeg synes, at den har givet en hyggelig spa-stemning til et ellers ret kedeligt badeværelse.

Badeværelsesreolen har Eva bygget af rester fra hendes svendeprøve.
Badeværelsesreolen har Eva bygget af rester fra hendes svendeprøve.

Dine favorit-Instagrammere?

@Johannekohlmetzblog

@frejabakpetersen

@nielsdotter_home

Hvad er dine tre bedste indretningstips?

  1. En ting, vi selv prøver at bestræbe os på, mens vi renoverer, er at pakke tingene ind i tilpassede løsninger, så det ikke ser så rodet ud, og så bygge efter, hvad der passer præcis til vores behov.
  2. Jeg oplever selv, at mange fraholder sig at bygge selv, fordi de er bange for at gøre det forkert. Det er et stort fokusområde for mig at formidle, at det ikke behøver være en videnskab at bygge sin egen radiatorskjuler, indbyggede skab eller at restaurere sine møbler.
  3. Vær tålmodig. Det kan være både uoverskueligt og dyrt at sætte en lejlighed i stand eller lave en ny indretning. Lav en liste for hvert rum med alle de drømme, du har, og så kan man tage det lidt efter lidt. Så kan man også bruge tid på at lede efter de helt rigtige ting til den rigtige pris.
De gamle overskabe har Eva malet indvendigt i en sart lyserød farve.
De gamle overskabe har Eva malet indvendigt i en sart lyserød farve.

Hvad er det næste, der skal ske i dit hjem?

Vi skal have bygget vores indbyggede garderobeskab færdigt, og så skal vi spartle, filte og male vægge i stue, køkken og entré. Vi skal have bygget et praktisk entre-arrangement med en slagbænk til sko og nogle skabe til jakker, så der ikke ser så rodet ud. I stuen skal vi have bygget en stor bogreol på hele den ene væg, hvor vores teakreol hænger nu, og så skal vi lave et helt nyt køkken.

På Instagram ligger også en DIY guide til den flotte radiatorskjuler i soveværelset.
På Instagram ligger også en DIY guide til den flotte radiatorskjuler i soveværelset.

Følg Eva Julie Klitgaard Fürst på Instagram her: 

Vis os din instagram-bolig

Er din bolig helt unik, og vil du også vise den frem her på ALT.dk, så send os gerne et link til din instagramprofil til denne mail: ugensinstagrambolig@alt.dk

Se, hvad vi ellers skriver om: Ugens instagram-bolig, Boligindretning, Instagram og Sociale medier