Elcykel
SPONSORERET indhold

Sådan finder du den bedste elcykel

Hvad skal man være særlig opmærksom på, når man er på udkig efter en elcykel? Vi guider dig lige her.

Af: Jeanette Vestergaard Foto: Getty Images
14. maj. 2019 | Bolig | Hjemmet

Det kan være tungt at komme frem på cyklen, hvis man ikke lige er i topform. Med en elcykel får man altid ”medvind på cykelstien”, samtidig med at man får motion.

Her er 6 ting du skal være opmærksom på, når du vil købe en elcykel.

1. Hvilken model

Find en model, som passer til dig. Skal den være sporty og let, god i skoven som en mountainbike eller dejligt, tung og stabil som for eksempel de klassiske bedstemor-cykler? I dag kan du få ligeså mange forskellige versioner af elcyklen, som der er almindelige cykler. Kig også på, om du skal køre meget langt, om der er brug for lav indstigning, og om du skal kunne løfte cyklen.

2. Prøvetur

Tag en god lang prøvetur, når du har fundet en model, du synes om. Og prøv forskellige modeller – motor og batteri sidder forskellige steder på de forskellige modeller, så prøv også dine behov af i forhold til det.

3. Sluk for motoren

Når du prøvekører cyklen, så sluk for motoren, og se, om du kan træde cyklen uden hjælp. Det kan jo være, at batteriet løber tør for strøm en dag. Kom også op på max hastigheden på 25 kilometer i timen. Her slår motoren nemlig fra, og så skal du selv kunne træde cyklen frem. Du vil godt kunne cykle hurtigere end 25 kilometer i timen, men det bliver altså uden hjælp fra motoren.

4. Batteri

Alle batterier taber pusten med tiden, så vælg fra begyndelsen en cykel med et batteri, der er stort. De fleste elcykler kan køre mellem 40-80 kilometer på en opladning, og så er der supermodellerne der kører op til 205 kilometer på en enkelt opladning. Men de er så også tilsvarende dyre.

5. Opladetid

Tag højde for opladetiden på batteriet. Et klassisk batteri tager typisk 4-6 timer at lade op. Det kan du passende gøre over natten, men du skal kunne sætte tiden af til det.

6. Vægt

Elcykler er ret tunge, og de fleste vejer mellem 20-25 kilo. Det kan være en ulempe, hvis du skal træde cyklen rundt uden hjælp fra batteriet.

Kilde: Cyklistforbundet og cykelinfo.dk

Anbefalet til dig