Louise og Peter Kingo Liokouras bolig
SPONSORERET indhold

"Vi drømte om at skabe et sted, hvor vi kunne være os selv, men som samtidig kunne rumme venner og familie, uden at vi var værter"

Louise og Peter ledte efter et projekt, der gerne skulle være så uoverskueligt og ucharmerende, at deres familie ville tænke de var gået fra forstanden. Det lykkedes da de faldt over en gammel lade på Langeland, som de nu har forvandlet til et stort og indbydende sommerhus.

Af:: Julie Wittrup & Mikkel Dahlstrøm/Another Studio Foto: Benjamin Lee Rønning Lassen
28. jun. 2022 | Bolig | BoligLiv

Familien bor til daglig i Svendborg tæt ved en lille lokal badeanstalt. Her er der altid et væld af børn og venner, der vælter ind og ud ad døren, så familien ledte efter et sted, hvor de kunne stikke af fra hverdagen og bare være alene. Samtidig skulle der være plads til at den udvidede familie og venner kunne komme og overnatte.

"Vi drømte om at skabe et sted, hvor vi kunne være os selv, men som samtidig kunne rumme venner og familie, uden at vi var værter – et sted hvor vi kunne skabe rammerne for at alle løfter i flok. Vi har en stor familie med mange søskende og nevøer og niecer, og når vi samles her i sommerhuset, så er alle med på præmissen om, at vi laver mad sammen, man kan trække sig, når man vil, og der er tid til snak, når børnene er puttet, forklarer Louise om tankerne bag deres frirum på Langeland."

Men før alt det kunne blive en realitet, skulle de lige forvandle en gammel maskinstald og en kostald og derudover tæmme en stor vild naturgrund.

louise&peter.jpg
 Louise er stifter af 'Det Kolletive Klædeskab', et medlemsbaseret tøjfællesskab for kvinder, og Peter driver Hotel Guldsmeden i Berlin sammen med en partner.

LÆS OGSÅ: Christina er ekspert i at omdanne kedelige Ikea-møbler til tjekket interiør

Familieprojekt

Louise og Peter har haft fokus på at bevare så meget som muligt, og egentlig har de bare tilført skillevægge i soveafdelingen, som er den gamle stald. Bjælkerne og det gamle loft har de også ladet være. 

"Vi har på alle måder taget udgangspunkt i den historie huset har og bygget ind i den stemning, vi fik forærende af en gammel lade. Hvis man river alt ned og bygger det, som man vil, er det en anden case både økonomisk og kreativt," fortæller Louise.

Ombygning, forvandling og hele den kreative proces, der lægger bag, er dog ikke helt uvant for parret. 

"Vi er gået ind til mange skøre projekter sammen og har blandt andet renoveret en gammel kirke og lavet kontorhotel på en stor firlænget går – ud over vores projekter i Berlin, hvor vi har renoveret lejligheder og bygget et gammelt hotel om til vores Guldsmeden Hotel," fortæller Peter.

Og når det kommer til de projekter, der involverer parrets børn, står hele familien sammen. Projektet starter nemlig med at hele familien, også børnene, kører skrald væk og overnatter i telt på grunden, så alle kan slå rødder der, og alle kan komme med ideer og input til det videre forløb.

alrum.jpg
I midten af alrummet brydes alle de lyse flader af en enkelt sortmalet væg bygget op af OSB-plader. Herpå hænger en blanding af klassisk kunst, udstillingsplakater, arvestykker og børnenes kreationer. Den store grønne krukke er fragtet med hjem fra Marokko.

Indretning i øjenhøjde

Indretningen i sommerhuset bærer præg af parrets mange rejser sammen, flere år i Berlin og familie i både Grækenland og på Bali. Det vigtigste er at der hersker en afslappet stemning. 

"Gennem mit arbejde med at opbygge ’Det Kollektive Klædeskab’, som er et medlemsbaseret tøjfællesskab for kvinder, er min vigtigste lærdom at ingen gider det perfekte. Lidt rod, en helligdag når der er malet, en flig der er slået af en kaffekop … alt det viser bare at det er rigtige menneskers liv, og det gør det mere tilgængeligt."

"Det er vigtigt for os at man ikke kan føle sig forkert, hverken på hotellerne, i De Kollektive Klædeskabe eller i vores private hjem. Det perfekte er kedeligt for os. Om det så er indretning, et nyt tøjkoncept eller en overnatningsmulighed skal det være nemt at lade sig inspirere af, og vores hjem er virkelig et miks af alt fra fine ting fra Marokko til lysestager fra rodekassen i Føtex – og en masse genbrug," slutter Louise.

kokken-spisestue.jpg
Alrummet er sommerhusets hjerte. Parret valgte at beholde den gamle bygnings struktur og med den beslutning fulgte også de smukke bjælker, som de naturligvis har bevaret. Køkkenet er fra Ikea og spisebordsstolene er fra Indonesien. Den store rattanlampe er købt hos Living Room i Odense. Over det lange spisebord hænger en jernkasse med grønne planter. Det var Peters idé og et forsøg på at skabe mere intimitet over bordet og bryde det meget høje rum.
stue2.jpg
Når man kigger op, fornemmer man ladens smukke konstruktion, som kommer til sin ret med hvide lofter og oliebehandlede spær. Ovenpå er der et stort åbent rum, der giver mulighed for udlejning til virksomhedsweekender, kursusafholdelse og yogaretreats. Det er også planen, at sommerhuset skal kunne lejes privat ud til familier. Louise og Peter vil nemlig gerne have at laden skal bruges og at placeringen ud mod den dejlige sø skal opleves af andre end kun dem.
have.jpg
Møblerne på terrassen er, som mange andre møbler i sommerhuset, hentet hjem fra Indonesien. Terrassen er ifølge Louise og Peter et særligt vigtigt og dejligt rum, og så snart vejret tillader det, søger de herud
brunt-kokken.jpg
Køkkenelementerner er fra Ikea og bordpladerne er lavet af en trailerplade påsmurt mikrocement. Det var resterne af mikrocementen fra gulvene, som blev anvendt til bordpladerne. Løsningen var de skeptiske omkring i forhold til holdbarhed, men indtil videre går det fortrinligt
lampe.jpg
Plantekassen over spisebordet er med til at skabe en mere intim stemning i det højloftede rum.
skab.jpg
Alle skabene er specialfremstillet i Indonesien, så de passer ind i rummene og ikke mindst stilen i sommerhuset.
seng.jpg
I det største af soveværelserne, som parret bruger når de er alene i sommerhuset, var planen at have en egetræshimmelseng. Den var de dog nødt til at save af, da der var en bjælke i vejen i rummet, som de naturligvis ikke ville skille sig af med. Sengen er udviklet til indretningen af det nye Hotel Guldsmeden Bryggen, hvor Peter har stået for levering af interiør.
badevaerelse.jpg
Væggene på badeværelset har fået en rustik kalkmaling, der passer godt til de rå rammer. Håndvasken er fra importeret fra Bali.
produkter.jpg
Også i badet dominerer den organiske stil med bambus og tekstiler i varme nuancer. Det lille runde spejl er fra Ikea og tæppet er fra Brandts Indoor.
bad.jpg
Metrofliserne bag badekarret og jerndetaljerne omkring brusedøren skaber den helt rette balance for parret, der ikke ønsker at indretningen bliver for snorlige eller forudsigelig.
badekar.jpg
Man kan ikke undgå at lægge mærke til det store atypiske badekar, der er det første man ser, når man træder ind i rummet med de smukke fritlagte spær. Det er hentet hjem fra Indonesien og vejer 1,7 ton, men hjem det skulle det altså.
stole.jpg
Lige dér i den yderste stol er Louises yndlingsspot med et magisk kig ud over Nørreballe Nor. Her er isat store døre, der åbner ud til en stor terrasse. De to stole er arvet, det lille sidebord er fra House Nordic og gulvlampen er fra Bali.
farverige-puder.jpg
De store gulvpuder ligger altid fremme i stakke i alrummet. De skaber ekstra siddepladser, når de er flere familier samlet.
sovevaerelse-seng.jpg
Soverummene er indrettet minimalistisk og praktisk. Her har Louise og Peter bygget en seng der går fra væg til væg, på den måde kan der nemlig sagtens sove en familie på fire inde i det forholdsvis lille rum.

spisestue.jpg

Anbefalet til dig