Hækle julekrans

Foto: Jacqueline Fluri Kransen er hæklet i rester i 11 forskellige farver.

Hækl en fin julekrans til døren

Kransen er hæklet i oldemormønstre og vil se flot ud på døren eller som adventskrans.

Hæklet julekrans

Mål: 22 cm i diam.

Garn: Havblik fra Tantegrøn. Rester i 11 forskellige farver.

Kvalitet: 100% bomuld. 100 g = 275 m.

Hæklenål: nr. 2½.

Tilbehør: 1 flamingokrans 22 cm i diam. (art. 722924) og sort læderbånd, 2 mm (art. 710649) fra Panduro Hobby og pink lagenlærred, 160 x 8 cm til beklædning af krans og ca. 2 m. rødt velourbånd.

Hæklet julekrans

Hækl 28 lm med ønsket farve og hæklenål nr. 2½. 1. rk: I 4. lm fra nålen hækles 2 stgm, *spring 2 lm over, i næste lm hækles 3 stgm*, gent fra * til * 7 gange, og slut med 1 stgm i sidste lm på rk. 2 rk: Hækl 3 lm, *spring sidste stgmgruppe over på forrige rk over, og hækl 3 stgm om næste mellemrum mellem stgmpruppe*, gent fra * til * 7 gange, og slut af med at hækle 1 stgm i den sidste og øverst lm i starten på forrige rk. 3. rk: Hækl 3 lm, om det sidste mellemrum mellem stgmgruppe og enkelt stgm hækles 2 stgm, *spring stgmgruppe på forrige rk over og hækl 3 stgm om næste mellemrum mellem stgmgruppe på forrige rk*, gent fra * til * 7 gange. Gent 2. og 3. rk i de ønskede farver, til der i alt er hæklet 66 rk.

Montering: Klip en strimmel stof på 170 x 8 cm. Hæft stoffet fast på bagsiden af kransen med knappenåle. Vikl stoffet omkring kransen, så den ene omvikling dækker den anden med ca. 1 cm. Når hele kransen er dækket, hæftes på bagsiden med knappenåle. Den hæklede ring sys sammen til en ring, som lægges omkring flamingokransen med retsiden ud ad. Hæft alle ender på bagsiden af kransen. Klip et stykke lædersnøre på 30 cm, som bindes sammen til en ring med en knude til ophæng. Bind lædersnøren fast til bagsiden af kransen samtidig med at velourbåndet vikles ca. 5 gange omkring toppen og bindes med en sløjfe fortil.

Hendes Verden tillæg nr. 45/2018

Se, hvad vi ellers skriver om: Hækleopskrifter, Jul, Julehåndarbejde og Julepynt

610x200_woordy_dmjpg.jpg