-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med åndeverdenen
-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
-
Sommerfugle kan være et tegn fra den åndelige verden – her er, hvad de betyder
-
Mangler du ro i hverdagen? Her er 5 meditationer, du kan prøve
-
Modtager du tegn fra den åndelige verden? Sådan tolker du farver, dyr, tal og tarotkort
-
Julehoroskop 2025: Hvordan bliver julen for dit stjernetegn?
-
Slip af med fysiske og mentale problemer – her er 12 former for healing
Gumbo med kylling og chorizo
Gumbo er en tyk og fyldig suppe, der stammer fra området omkring den mexicanske golf, primært Lousiana og South Carolina. Her med kylling og en stærk pølse.
4
Total:1 time
Ingredienser
- 1½ tsk sød paprika
- ½ tsk salt
- ½ tsk knust chili eller lidt cayennepeber
- 6 kyllingelår
- 50 g chorizopølse, skåret i ½ cm tykke skiver
- 1½ løg
- 2 fed hvidløg
- 1 grøn peberfrugt
- 1 rød peberfrugt
- 3 stængler bladselleri
- Lidt olivenolie
- 2½ spsk hvedemel
- hønsebouillon eller vand så det dækker
- salt, peber og lidt citronsaft
- 2 forårsløg, fintsnittet på skrå.
- Tilbehør: kogte ris.
Sådan gør du
- Bland paprika, salt og chili sammen i en skål og gnid det ind i kyllingelårene.
- Brun kyllingelår og chorizo pølse i en gryde med lidt olivenolie til det er gyldent og sprødt på skindsiden.
- Tag kylling og pølser op af gryden og læg det på en tallerken.
- Snit løg, hvidløg, peberfrugter og bladselleri i små tern. Steg løg, hvidløg, peberfrugter og bladselleri i en gryde med lidt olivenolie 10 min indtil det er mørt.
- Tilsæt mel og steg fortsat nogle minutter. Hæld bouillon herved, kom kyllingelårene tilbage i gryden, og lad det simre 45-50 min. til lårene er møre.
- Tag kyllingelårene op af gryden og pluk kødet fra i store stykker – kasser ben og kyllingeskind, og kom kyllingekødet tilbage i gryden. Krydr med salt og peber og evt. lidt citronsaft og drys retten med friske forårsløg.
- Servér retten med kogte ris.