Laks i thailandsk karry
Prøv en krydret rød karrysovs med nogle saftige stykker frisk laks. Det smager skønt, og er nemt med en færdigkøbt rød karrypasta. Nyd med friskkogte ris.
4 personer
Total:1 time 5 minutter
Arbejdstid:45 minutter
Ingredienser
- 600 g laksefilet
 
Sovs:
- 2 fed hvidløg
 - 20 g frisk ingefær
 - 1 stilk citrongræs
 - 2 spsk. olie
 - 2-4 tsk. rød karrypasta (Thailandsk)
 - 4 dl fiske- eller hønsebouillon
 - 1 dåse kokosmælk (400 g)
 - 1 tsk. majsstivelse
 - 2 spsk. fishsauce (eller soja)
 - 1-2 tsk. rørsukker (eller farin)
 - 1 lime
 - 200 g cherrytomater
 - 1 bundt forårsløg
 
Tilbehør:
- 300 g jasminris
 - 400 g grønne bønner, broccoli eller aspargesbroccoli
 - evt. thaibasilikum eller koriander
 
Sådan gør du:
- Sovs: Pil hvidløgsfeddene, skræl ingefæren, og pil de yderste træede blade af citrongræssen. Hak det hele fint – brug gerne en hurtighakker.
 - Varm en wok eller dyb stegepande med olie, og steg karrypasta, hvidløg, ingefær og citrongræs i 1-2 min.
 - Tilsæt bouillon og kokosmælk, og kog sovsen igennem i 10 min. Jævn med majsstivelse udrørt i lidt koldt vand. Smag til med fishsauce eller soja, sukker eller farin og limesaft.
 - Skær skindet af laksen, skær den i 8 stykker, og krydr med salt og peber. Læg laksstykkerne i sovsen, og lad dem simre ved svag varme i ca. 5 min.
 - Tilsæt halve cherrytomater og fintsnittede forårsløg, og varm i 1 min.
 - Server med kogte ris, dampede grøntsager og evt. friske basilikum- eller korianderblade.