Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Æble-ingefær-marmelade

Æble-ingefær-marmelade - opskrift fra Hendes Verden

Æble-ingefær-marmelade

En marmeladevariant med æble og ingefær. Sød, men med et twist.

Print

1 kg syrlige æbler, f.eks. belle de boskoop
5 cm frisk ingefær
1 kanelstang
1 vaniljestang
2 dl vand
saft og skal af 1 økologisk citron
½ kg lyst rørsukker
evt. 1 tsk. konserveringsmiddel

  1. Skræl og udkern æblerne, og skær dem i mindre stykker. Læg æblestykker, ingefærstykke, kanelstang og en flækket vaniljestang i en gryde med vand. Tilsæt revet skal af en citron, citronsaft og sukker.
  2. Lad det simre i 30-40 min., til konsistensen er som marmelade. Fjern kanelstang, vaniljestang og ingefær. Tilsæt evt. konserveringsmiddel, hvis du ønsker lang holdbarhed. Kom marmeladen på rene, skoldede glas. Opbevar marmeladen på køl.
Se, hvad vi ellers skriver om: Marmelade og Ingefær