Æbletærte med ingefærdej
SPONSORERET indhold

Æbletærte med ingefærdej

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

I denne opskrift bliver dejen sprød i kanten og lidt blød og kageagtig i midten. Nyd æbletærten lun med iskold cremefraiche. Tærtebunden kan også bages som ingefærsmåkager – se tippet nederst på siden.

Af: Sandra Leigh Draznin Foto: Martin Dyrløv
20. jan. 2020 | Mad | Hjemmet
1 tærte | Total: 30 min

Ingredienser

Tærtebund:

175 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
2 tsk. stødt ingefær
1 tsk. stødt kanel
¼ tsk. salt
100 g smør
150 g farin
1 lille æg
2 spsk. sirup
½ citron (øko)

Topping:

4-5 æbler (f.eks. ingrid marie eller cox orange)
2 tsk. citronsaft
2 spsk. sukker

Tilbehør:

cremefraiche

Sådan gør du:

  1. Tærtebund: Sigt melet sammen med bagepulver og krydderier, og tilsæt salt.
  2. Pisk smørret luftigt, og pisk farin, æg og sirup i.
  3. Riv citronskallen fint, og rør den i dejen sammen med melblandingen.
  4. Tryk dejen ud i bunden af en tærteform (26-28 cm), men ikke op ad kanten – det er nemmest med lidt mel på fingrene.
  5. Topping: Vask eller skræl og udkern æblerne, og skær dem i tynde både. Læg dem tæt på den rå tærtebund 1½-2 cm fra kanten, så dejen kan hæve op i kanten.
  6. Pensl æblerne med citronsaft, og drys med sukker.
  7. Bag tærten midt i ovnen ved 180 grader i ca. 45 min., til dejen er gennembagt.
  8. Server tærten lun eller afkølet med flødeskum eller cremefraiche.

Anbefalet til dig