Æggekage med sommergrønt

Æggekage med sommergrønt - opskrift fra Hjemmet

Æggekage med sommergrønt

At gøre en eller to af ugens måltider grønne er sundt for både kroppen og pengepungen.

printer Print
plate 2 personer

Arbejdstid: 20 min.
Koge/stegetid: 30 min.
1 løg (finthakket)
½ spsk olie (eller smør)
1 peberfrugt (tern)
250 g kartofler (kogte)
150 g spinat (eller ærter, friske eller frosne)
4 æg
2 dl mælk
3 spsk mel
salt og peber
Pynt:
2 tomater og klippet purløg
Tilbehør:
Brød

  1. Steg løgene bløde og blanke på en pande med olie eller smør.
  2. Tilsæt peberfrugt og steg under omrøring i 5 min.
  3. Tilsæt kartofler og varm det igennem.
  4. Pisk æg, mælk og mel godt sammen og krydr med salt og peber. Vend spinat eller ærter i grønsagerne og hæld æggemassen på panden.
  5. Bag æggekagen ved middelvarme i ca. 15 min.
  6. Pynt med tomater og purløg og servér med brød.
Se, hvad vi ellers skriver om: Vegetarisk og Hovedret