Ananas-cupcakes
Det tager lidt tid at pynte de lækre muffins, men smagen er i top og så er da søde ...
ca. 24 stk.
Total:1 time
Ingredienser
- Dej:
 - 1 dåse ananas (350 g drænet vægt)
 - 115 g blødt smør
 - 225 g sukker
 - 2 æg
 - 1 tsk. vaniljesukker
 - 225 g hvedemel (gerne kagemel)
 - 2 tsk. bagepulver
 - ¼ tsk. salt
 - Frosting:
 - 125 g blødt smør
 - 250 g flormelis
 - 125 g flødeost naturel
 - 1 tsk. vaniljesukker
 - 2-3 dråber gul farve
 - Endvidere:
 - 48 mini- papirforme
 - 1 minimuffinpande med 12 huller
 - evt. 2 spsk. kakaonibs
 - evt. 75 g grøn marcipan
 
Sådan gør du
- Dryp ananassen godt af i en sigte, og blend den til mos.
 - Pisk smør og sukker cremet i 3-5 min., og pisk æggene i ét ad gangen. Pisk godt imellem hvert æg. Pisk vaniljesukker i.
 - Sigt mel og bagepulver sammen, og tilsæt salt. Rør det i dejen skiftevis med ananasmosen. Pisk derefter dejen igennem i 30 sekunder.
 - Sæt papirforme i minimuffinpanden, og fyld dem ca. ¾ med dej. Bag dem midt i ovnen ved 180 grader i 12-15 min.
 - Tjek med et træspyd, at de er gennembagte, og vend dem ud på en rist. Læg nye papirforme i panden, og fyld og bag som beskrevet. Fortsæt, til al dejen er brugt (ca. 48 muffins i alt).
 
Sådan gør du
- Pisk smørret blødt med en håndmikser i 2 min. Tilsæt vaniljesukker, og pisk flormelissen i lidt ad gangen ved lav hastighed.
 - Tilsæt flødeost, og pisk kun, til det akkurat er blandet. Pisk gul farve i, og sæt frostingen i køleskab i 30 min.
 - Smør halvdelen af kagerne med lidt frosting. Tag papirformene af de resterende kager, og sæt dem omvendt ovenpå.
 - Smør de dobbelte kager med frosting, og sæt dem i køleskab i 30 min.
 - Dup dem med en lille palet eller kniv, så de får små toppe, og pynt evt. med små kakaonibs og aflange blade af grøn marcipan.