And med rødvinssovs
Foto: Thomas Hergaard

And med rødvinssovs - opskrift fra Hjemmet

And med rødvinssovs

And er for mange lig med julemad, men man kan sagtens spise and hele året rundt. Især hvis du tilbereder det som her, hvor vi har lavet andebryst med rødvinssovs.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
plate 2 personer

Arbejdstid: 20 min.
Stege/kogetid: 30 min.
2 berberi andebryst (ca. 300 g)
4 dl rødvin
2 fed hvidløg
frisk timian
100 g tørrede abrikoser eller svesker (fintsnittede)
evt. bouillon
evt. sovsejævner
salt og peber
Tilbehør: f.eks. kartoffelmos og grønne bønner

  1. Rids skindet på kryds og tværs og gnid det med salt og peber.
  2. Brun andebrystet på en varm pande (på skindsiden først). Tag brystet af panden og hæld fedtet af panden.
  3. Hæld rødvinen på og giv det et opkog.
  4. Tilsæt knust hvidløg, 1 tsk timianblade og fintsnittede abrikoser eller svesker.
  5. Kog det igennem og læg andebrystet i sovsen. Læg låg på og lad retten simre 15-18 min.
  6. Tag kødet op og skær det i tynde skiver.
  7. Kog sovsen igennem, tilsæt evt. lidt bouillon og jævn om nødvendigt. Smag til med salt og peber og servér f.eks. med kartoffelmos og grønsager.
star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Julemad, Kylling, Dansk mad, Andebryst og Hovedret