Jordskokker
SPONSORERET indhold

Bagt jordskokkesalat med spinat-valnødde-pesto

Har du først lavet spinatpestoen, tager det ikke lang tid at lave et fad ovnbagte jordskokker vendt med pesto. Skrub jordskokkerne rigtig godt, så be-høver de ikke at blive skrællet.

Foto: Henrik Freek Christensen
30. mar. 2016 | Opskrift | BoligLiv


Bagt jordskokkesalat med spinat-valnødde-pesto

Tid: ca. 30 min. plus bagetid
(4 pers.)

Spinat- valnøddepesto:
75 g frisk spinat
50 g valnødder
50 g parmesanost
1 fed hvidløg
1 dl ekstra jomfruolivenolie
saft af 1 citron
salt og peber 
1 kg jordskokker
1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
flagesalt
hel parmesanost

1.  Start med pestoen. Skyl spinaten, og slyng den tør. Kom spinat, valnødder, parmesanost og presset hvidløg i en blender. Kør, og tilsæt grad-vist olien, mens der blendes til en grov pesto. Smag til med citronsaft, salt og peber.

2. tænd ovnen på 200 grader. 

3.  Skrub jordskokkerne rigtig godt – det er vigtigt, at de er helt fri for jord. tør dem godt, og vend med olivenolie. Fordel jordskokker på en bage-plade med bagepapir. Drys med salt, og bag i ovnen i ca. 30 min.

4.  Vend de bagte jordskokker med spinat-valnød-depesto, og top med friskhøvlet parmesanost.

► SE OGSÅ: Sprød rødbedepizza med gedeost og pistaciepesto
► SE OGSÅ: Frittata med asparges, kål og pesto
► SE OGSÅ: Hverdagsklassiker med kødboller og pesto