
SPONSORERET indhold
Baileyskage med chokolade-frosting
Amerikanerne kalder det frosting, vi kalder det gerne smørcreme. Og MUMS, det smager godt på en kage. Her har vi twistet den klassiske chokoladekage i bradepande op til at blive en lækker og blød Bailyskage.
10-15 |
Total: en time, 10 min |
Arbejdstid: 30 min
Ingredienser
Baileyskage:
- 150 g karamelchokolade eller mælkechokolade
- 200 g blødt smør
- 4 æg
- 200 g sukker
- 175 g hvedemel
- 1½ tsk. bagepulver
- 3 spsk. kakao
- 2 tsk. vaniljesukker
- 1½ dl Baileys
Desuden:
- 4 spsk. Baileys
Chokoladefrosting:
- 200 g mørk chokolade
- 150 g blødt smør
- 150 g flormelis
- 1 knsp. salt
Sådan gør du
- Baileyskage: Hak chokoladen fint. Smelt smørret i en gryde. Tag gryden fra varmen. Kom hakket chokolade i og rør, til det er smeltet. Afkøl blandingen 10-15 min. Pisk æg og sukker sammen, til det er cremet. Rør chokoladeblandingen i. Bland hvedemel, bagepulver, kakao og vaniljesukker sammen. Rør denne blanding og Baileys i æggeblandingen.
- Hæld dejen i en bradepande 22x30 cm foret med bagepapir. Bag kagen ca. 35- 40 min. ved 175 gr. Stik et spid i kagen, er der rå dej på, skal den bage lidt længere. Afkøl kagen. Dryp kagen med de 4 spsk. Baileys.
- Chokoladefrosting: Hak chokoladen fint. Smelt den over vandbad. Pisk smør, flormelis og salt sammen, til det er luftigt. Pisk chokoladen i. Fordel frostingen over kagens top.