Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Blomkålssuppe opskrift
Foto: Line Thit Klein Blomkålssuppe

Blomkålssuppe opskrift

Blomkålssuppe med smag af Italien

30 minutter
Print
3

1 blomkålshoved
1 bagekartoffel
1 skalotteløg
1 spsk olivenolie
1 l vand eller hønsebouillon
1 laurbærblad
salt og peber
lidt citronsaft
1-1,5 dl. fløde

125 g panchetta eller tørsaltet/ lufttørret bacon, f.eks. fra Aalbæk slagteren
1 dl kruspersille, hakket
2 spsk estragon, finthakket
½ tsk citronskal, revet
1 dl parmesan, groftrevet.

Tilbehør: Brød

Sådan gør du

Del blomkålen i buketter og skræl og skær kartoffel i grove stykker.
Skær skalotteløg i små tern og steg dem møre i en gryde med olivenolie. Tilsæt blomkål, kartofler, vand eller hønsebouillon samt laurbærblad. Læg låg på gryden og kog det, indtil kartofler og blomkål er møre. Det tager ca. 20 min. Tag laurbærbladet op. Blend suppen med piskefløde, indtil den har en jævn konsistens. Opvarm suppen i gryden og krydr med salt, peber og lidt citronsaft.

Skær panchetta eller bacon i små tern og steg det sprødt på en pande.
Bland persille sammen med estragon og citronskal.

Servér suppen med ristet panchetta, et drys krydderurter, revet parmesan og spis brød til.

Se, hvad vi ellers skriver om: Blomkålssuppe, Efterår, Efterårsmad, Suppe, Italiensk mad, Hovedret og Forret