Bøfspyd med rødbedesalat
Foto: Maria Warnke Nørregaard Bøfspyd med sund rødbedesalat - Mums!

Lækre bøfspyd med rødbedesalat

Lækre spyd med bøf og sprød salat med rødbede og dukkah - et sikkert hit hos hele familien!

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
preparation Total: 30 minutter
plate 2 personer

300 g oksetykstegsfilet i store tern
1 tsk. flaget salt
1 tsk. peberkorn
¼ tsk. cayennepeber
1 tsk. røget paprika 
1 spsk. muscovadosukker eller farin
2 tsk. olie til stegning

Rødbedesalat:

½ liter babysalat
500 g kogte, pillede rødbeder i lange strimler
1 udkernet æble i tern eller både
1 hakket rødløg 2-3 spsk. æblemost
Salt og peber
15 g Dukkah (se opskrift i boks)

Energi pr. person:
464 Kcal
Fedt:
29 %
Protein:
35 %
Kulhydrat:
36 %

Sådan gør du:

  1. Skær oksekødet i mundrette stykker, og læg dem i en skål.
  2. Kom krydderier, inklusiv sukker, i en morter, og stød det hele sammen.
  3. Hæld krydderiblandingen over kødstykkerne, og bland det hele godt – brug fingrene.
  4. Lad kødet trække, hvis der er tid, og sæt det derefter på spid.
  5. Steg spiddene i olie i 8-10 minutter, og vend dem jævnligt.
  6. Bland ingredienserne til salaten, dryp æblemost over, krydr med salt og peber, drys med Dukkah til sidst og servér salaten til kødet.
star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Dukkah

35 g sesamfrø
2 spsk. korianderfrø
1 spsk. spidskommen
50 g ristede, afskallede hasselnøddekerner
1 tsk. havsalt
¼ tsk. sort peber

Sådan gør du: 

  1. Rist sesam- og korianderfrø samt spidskommen i en tør pande under omrøring 1-2 minutter.
  2. Bland nøddekerner, havsalt og peberkorn i, afkøl og blend blandingen, før den hældes i et glas med tætsluttende låg.
  3. Brug resten som drys til dine salater og grøntsager.
Se, hvad vi ellers skriver om: Bøf, Rødbeder, Nem aftensmad, Sund aftensmad og Hovedret