SPONSORERET indhold
Lækre bøfspyd med rødbedesalat
Lækre spyd med bøf og sprød salat med rødbede og dukkah - et sikkert hit hos hele familien!
2 personer |
Total: 30 min
Ingredienser
300 g oksetykstegsfilet i store tern
1 tsk. flaget salt
1 tsk. peberkorn
¼ tsk. cayennepeber
1 tsk. røget paprika
1 spsk. muscovadosukker eller farin
2 tsk. olie til stegning
Rødbedesalat:
½ liter babysalat
500 g kogte, pillede rødbeder i lange strimler
1 udkernet æble i tern eller både
1 hakket rødløg 2-3 spsk. æblemost
Salt og peber
15 g Dukkah (se opskrift i boks)
Næringsindhold
-
Energi pr. person:464 Kcal
-
Fedt:29 %
-
Protein:35 %
-
Kulhydrat:36 %
Sådan gør du:
- Skær oksekødet i mundrette stykker, og læg dem i en skål.
- Kom krydderier, inklusiv sukker, i en morter, og stød det hele sammen.
- Hæld krydderiblandingen over kødstykkerne, og bland det hele godt – brug fingrene.
- Lad kødet trække, hvis der er tid, og sæt det derefter på spid.
- Steg spiddene i olie i 8-10 minutter, og vend dem jævnligt.
- Bland ingredienserne til salaten, dryp æblemost over, krydr med salt og peber, drys med Dukkah til sidst og servér salaten til kødet.
Dukkah
35 g sesamfrø
2 spsk. korianderfrø
1 spsk. spidskommen
50 g ristede, afskallede hasselnøddekerner
1 tsk. havsalt
¼ tsk. sort peber
Sådan gør du:
- Rist sesam- og korianderfrø samt spidskommen i en tør pande under omrøring 1-2 minutter.
- Bland nøddekerner, havsalt og peberkorn i, afkøl og blend blandingen, før den hældes i et glas med tætsluttende låg.
- Brug resten som drys til dine salater og grøntsager.