Bøfspyd med rødbedesalat
Foto: Maria Warnke Nørregaard Bøfspyd med sund rødbedesalat - Mums!

Lækre bøfspyd med rødbedesalat

Lækre spyd med bøf og sprød salat med rødbede og dukkah - et sikkert hit hos hele familien!

printer Print
clock 30 minutter
plate 2 personer

300 g oksetykstegsfilet i store tern
1 tsk. flaget salt
1 tsk. peberkorn
¼ tsk. cayennepeber
1 tsk. røget paprika 
1 spsk. muscovadosukker eller farin
2 tsk. olie til stegning

Rødbedesalat:

½ liter babysalat
500 g kogte, pillede rødbeder i lange strimler
1 udkernet æble i tern eller både
1 hakket rødløg 2-3 spsk. æblemost
Salt og peber
15 g Dukkah (se opskrift i boks)

Energi pr. person:
464 Kcal
Fedt:
29 %
Protein:
35 %
Kulhydrat:
36 %

Sådan gør du:

  1. Skær oksekødet i mundrette stykker, og læg dem i en skål.
  2. Kom krydderier, inklusiv sukker, i en morter, og stød det hele sammen.
  3. Hæld krydderiblandingen over kødstykkerne, og bland det hele godt – brug fingrene.
  4. Lad kødet trække, hvis der er tid, og sæt det derefter på spid.
  5. Steg spiddene i olie i 8-10 minutter, og vend dem jævnligt.
  6. Bland ingredienserne til salaten, dryp æblemost over, krydr med salt og peber, drys med Dukkah til sidst og servér salaten til kødet.

Dukkah

35 g sesamfrø
2 spsk. korianderfrø
1 spsk. spidskommen
50 g ristede, afskallede hasselnøddekerner
1 tsk. havsalt
¼ tsk. sort peber

Sådan gør du: 

  1. Rist sesam- og korianderfrø samt spidskommen i en tør pande under omrøring 1-2 minutter.
  2. Bland nøddekerner, havsalt og peberkorn i, afkøl og blend blandingen, før den hældes i et glas med tætsluttende låg.
  3. Brug resten som drys til dine salater og grøntsager.
Se, hvad vi ellers skriver om: Bøf, Rødbeder, Nem aftensmad, Sund aftensmad og Hovedret