Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Boghvedepandekager med røget laks og flødestuvet spinat
Foto: Line Thit Klein Boghvedepandekager med røget laks og flødestuvet spinat

Boghvedepandekager med røget laks og flødestuvet spinat

Boghvedepandekager med røget laks og flødestuvet spinat

En dejlig klassiker, som sagtens kan gøre det ud for et mættende måltid. Den røgede laks kan også erstattes af en varmtrøget laks, hvis du har lyst. 

30 minutter
Print

Pandekager:
250g økologisk boghvedemel
2 økologiske æg
2 ½ dl mælk
½ tsk havsalt


Flødestuvet spinat:
1 spsk smør
500 g frisk spinat
salt
ca 1 ½ dl fløde
1 skive røget laks per pandekage

Sådan laver du boghvedepandekager

Blend ingredienserne til pandekagerne i 1 minuts tid, og lad dejen stå og hvile koldt en halv time.

Bag pandekagerne i lidt fedstof på panden – du skal bruge ca 3 spsk dej til én pandekage. Stil dem til side, og hold dem lune.

Skyl spinaten, dup den helt tør og smelt smørret på en pande. Fordel spinaten på panden, og lad den sautere ved mellemsvag varme, til spinatbladene er blevet lige akkurat bløde. Hæld fløden på, og skru op for varmen. Lad blandingen simre et par minutter, til fløden er kogt let ind og spinaten er cremet. Krydr med salt og peber og server straks til de lune pandekager og den røgede laks.

Når du lader dejen hvile lidt på køl først, bliver det nemmere at bage pandekagerne på panden.

Se, hvad vi ellers skriver om: Madpandekager og Pandekager