Brune kager
SPONSORERET indhold

Brune kager med ingefær

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Denne dej kan både skæres og stikkes ud. De skårne brunkager kan bages meget tynde og fine, de udstukne bliver lidt mere robuste.

Af: Mikkel Adsbøl Foto: Mikkel Adsbøl
27. feb. 2012 | Mad | Hendes Verden
ca. 150 stks. skårne kager

Ingredienser

100 g sirup
125 g smør
100 g lyst muscovadosukker
1 tsk. potaske opløst i 1 spsk. vand
1 tsk. kanel
½ tsk. nelliker
1 tsk. ingefær
25 g finthakket sukat
25 g finthakket pomeransskal
75 g mandler
250 g mel

  1. Kog sirup, smør og sukker op, og rør til sukkeret er opløst. Tag gryden fra varmen, og køl massen lidt af. Tilsæt vand med potaske, og rør godt. Tilsæt krydderierne, sukat, pomeransskal og mandler og derefter mel. Ælt dejen godt igennem.
  2. Form dejen til stænger, og stil den koldt i nogle timer. Skær den i ganske tynde skiver, der lægges på pladen og bages ved 175 gr. i 6-8 min.