Cheesecake med bær
SPONSORERET indhold

Cheesecake med bær

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Sandra Leigh Draznin Foto: Thomas Hergaard
18. jun. 2012 | Opskrift | Hjemmet
12 personer

Ingredienser

Arbejdstid: 45 min.
Bagetid: 50 min.
Ikke fryse-egnet
Bund:
200 g bastogne-kanelkager
eller kiks
75 g smør
Fyld:
500 g flødeost naturel
200 g sukker
1 usprøjtet lime eller citron
4 æg
500 g bær f.eks. jordbær, hindbær, blåbær eller brombær
Topping:
1 stang vanilje
1/4 l cremefraiche 18%
3 spsk sukker

  1. Knus kagerne fint og bland dem med smeltet smør. Pres massen ud i bunden af en firkantet form foret med bagepapir (24-26 cm) cm og stil den koldt. Tænd ovnen på 225 grader.
  2. Rør flødeost sammen med sukker og fintrevet citrusskal. Rør æggene i ét ad gangen – uden at piske luft i cremen. Vend rensede bær i cremen (jordbær skæres i halve eller kvarte) og hæld det over kiksebunden.
  3. Sæt formen i ovnen 10 min. Skru ned til 150 grader og bag kagen færdig 40-50 min.
  4. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Rør creme fraiche sammen med sukker og vanilje og bred det ud over den varme kage.
  5. Lad kagen afkøle i formen og stil den i køleskab indtil servering. Skær kagen i små firkanter med en skarp kniv. Dyp kniven i varmt vand før hvert snit.