Chili con carne med chokolade
En lille smule chokolade giver en dyb og balanceret smag til din chili con carne.
Ingredienser
200 g tørrede kidneybønner
700 g oksetykkam
2 spsk olivenolie
2 løg
2 fed hvidløg
2 stængler bladselleri
1 tsk tørret knust chili
2 tsk hel spidskommen
2 tsk korianderfrø
1 tsk røget paprika
2 tsk sød paprika
2 kanelstænger
2 dåser flåede tomater
½ l vand
25 g mørk chokolade, min. 70 %
1 tsk groft salt
Tilbehør
creme fraiche
tomatsalat
frisk koriander
chili
Sådan laver du chili con carne
1. Begynd dagen før med at lægge bønnerne i blød i rigeligt vand. Næste dag hældes vandet fra og bønnerne koges møre i nyt vand med salt. De skal koge ca. 45 min.
2. Skær kødet i små tern. Fjern evt. fedt og sener. Brun kødet ad 2-3 omgange i olien i en gryde. Hak løg, hvidløg og selleri fint. Tag kødet op af gryden, når det er brunet, og kom grøntsagerne i. Lad dem stege til de begynder at tage farve.
3. Knus spidskommen og korianderfrø i en morter og kom dem i gryden sammen med de øvrige krydderier. Svits krydderierne sammen med grøntsagerne i 1 minut og kom så kødet tilbage i gryden. Tilsæt tomater, salt og vand og kom låg på. Lad retten simre ved lav temperatur i 1 time til kødet er mørt.
4. Tilsæt bønner og chokolade. Smag til om der mangler salt.
5. Servér med en skefuld creme fraiche og evt. tomatsalat og frisk koriander og ekstra chili.
Tip
Den mørke chokolade bruges meget i det mexicanske køkken. Den giver retten en dyb fylde og en dejlig mørk smag.