Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Opskrift på chili con carne med chokolade
Foto: Line Thit Klein Chili con carne med chokolade

Chili con carne med chokolade

En lille smule chokolade giver en dyb og balanceret smag til din chili con carne.

4
Print

200 g tørrede kidneybønner
700 g oksetykkam
2 spsk olivenolie
2 løg
2 fed hvidløg
2 stængler bladselleri
1 tsk tørret knust chili
2 tsk hel spidskommen
2 tsk korianderfrø
1 tsk røget paprika
2 tsk sød paprika
2 kanelstænger
2 dåser flåede tomater
½ l vand
25 g mørk chokolade, min. 70 %
1 tsk groft salt

Tilbehør
creme fraiche
tomatsalat
frisk koriander
chili

Sådan laver du chili con carne

1. Begynd dagen før med at lægge bønnerne i blød i rigeligt vand. Næste dag hældes vandet fra og bønnerne koges møre i nyt vand med salt. De skal koge ca. 45 min.

2. Skær kødet i små tern. Fjern evt. fedt og sener. Brun kødet ad 2-3 omgange i olien i en gryde. Hak løg, hvidløg og selleri fint. Tag kødet op af gryden, når det er brunet, og kom grøntsagerne i. Lad dem stege til de begynder at tage farve.

3. Knus spidskommen og korianderfrø i en morter og kom dem i gryden sammen med de øvrige krydderier. Svits krydderierne sammen med grøntsagerne i 1 minut og kom så kødet tilbage i gryden. Tilsæt tomater, salt og vand og kom låg på. Lad retten simre ved lav temperatur i 1 time til kødet er mørt.

4. Tilsæt bønner og chokolade. Smag til om der mangler salt.

5. Servér med en skefuld creme fraiche og evt. tomatsalat og frisk koriander og ekstra chili.

Tip

Den mørke chokolade bruges meget i det mexicanske køkken. Den giver retten en dyb fylde og en dejlig mørk smag.
Se, hvad vi ellers skriver om: Chili con carne, Oksekød, Mexicansk mad og Hovedret