Chokoladekage opskrift med mango-granité
SPONSORERET indhold

Chokoladekage med mango-granité

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Pernille Skjødt Foto: Wichmann og Bendtsen
27. jan. 2010 | Opskrift | ALT for damerne
4

Ingredienser

Chokoladekage

265 g mørk chokolade
100 g smør
2 æg
100 g sukker
125 g mel
saften af 1 a


Mango-granité

100 g rørsukker
2½ dl vand
saften af 1 lime
350 g moden mango skåret i tern
½ moden mango
½ granatæble
bladene fra 1-2 kviste mynte. ppelsin.

Sådan gør du

Hak chokoladen og kom den i en skål sammen med smør og smelt det over vandbad. Pisk æggene sammen med sukkeret i en skål, indtil det er hvidt og luftigt, anvend gerne en elpisker. Rør chokolade-smør-blandingen i æggemassen. Sigt og rør melet i dejen, og vend det rundt med en dejskraber. Rør afslutningsvis dejen forsigtigt med appelsinsaft.
Fyld dejen i små muffinforme og bag dem 12-14 min. ved 185 grader og 18-20 min. i almindelig muffinstørrelse.

Kom sukker og vand i en gryde og bring det til kogepunktet. Hæld sukkerlage, limesaft og mangostykker i en blender og blend til jævn konsistens er opnået. Fyld granitéen i en plastbakke og kom den i fryseren. Skrab i granitéen med en gaffel, når den begynder at fryse i overfladen – gentag dette indtil granitéen er frossen og ligner mango-isflager.
Før servering rives der godt frem og tilbage med en gaffel, så mango-granitéen deler sig i iskrystal-lignende stykker.
Pil eller bank kernerne ud af granatæblet og skær mango i skiver.
Anret med friske mangostykker, granatæblekerner og mynte.