Citronmåne Fra Emmerys

Foto: VKstock images

Citronmåne Fra Emmerys

Citronmåner er det bedste og den fra Emmerys slår alle de andre. Få opskriften på deres fantastiske citronmåne her...

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
Ingredienser


CITRONMÅNE
(2 kager)

180 g rørsukker
120 g marcipan
160 g blødt usaltet smør
4 æg
150 g
hvedemel
1 tsk. bagepulver
revet skal fra 1 citron
80 g citronpasta (se opskrift herunder)
Glasur:
200 g flormelis
lidt mangojuice 
lidt revet citronskal 



1. Rør rørsukker og marcipan godt sammen. Tilsæt smørret lidt efter lidt. Kom æggene i et ad gangen, og rør dem godt ud i massen. 
2. Sigt hvedemel og bagepulver i, og vend forsigtigt dejen rundt. Vend til sidst forsigtigt revet citronskal (gem lidt til glasuren) og citronpasta i dejen. 
3. Fordel dejen i 2 springforme på ca. 20 cm i diameter, og bag kagerne ved 170 grader i 40-45 minutter. Lad kagerne køle helt af på en bagerist, inden du tager dem ud af formene. 
4. Rør glasuren sammen, og fordel den over de to kager. 

Citronpasta

(Ca. ½ l)
600 g økologiske citroner
200 g rørsukker 
lidt atamon 
1. Vask citronerne, og skær enderne af. Skær citronerne i skiver, og blend dem. 
2. Kom de blendede frugter og rørsukker i en gryde, og bring det i kog under omrøring. Kog massen ind til en tyk pasta; det tager 15-30 minutter. 
3. Lad pastaen køle af, og den er klar til brug. Pastaen kan holde sig tre måneder på køl i et tætlukket glas, der er skyllet i lidt atamon.

 



► SE OGSÅ: Emmerys hvide brownies
► SE OGSÅ: Teboller med chokolade fra Emmerys
► SE OGSÅ: Snickers-haps

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Citron og Kage