Rabarber creme brulee opskrift
SPONSORERET indhold

Rabarber crème brulée

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Cecilie Svensson Foto: Line Thit Klein
03. jun. 2011 | Opskrift | ALT for damerne
7

Ingredienser

5 dl piskefløde
400 g hvid chokolade, finthakket
3 spsk. lakridspulver
5 æggeblommer
1 knivspids salt

Råsyltede rabarber
2-3 stængler helt friske, spæde rabarber
1,5 dl vand
75 g sukker
2-3 stjerneanis

Sådan laver du créme brûlé

Tænd ovnen for 140 grader, og varm derefter piskefløde og chokolade ved svag over vandbad, ind-til chokoladen er smeltet. Sæt blandingen til side og lad den køle let ned. Rør lakridspulver, ægge-blommer og salt i, og hæld cremen i små forme, glas eller ramekiner. Det pynter blot, hvis formene er forskellige. Sæt formene i et stort, ovnfast fad på en rist, og sæt fadet i ovnen. Hæld varmt vand i fadet så det når 2/3 op ad siden på formene, og bag cremen i ca. 30-40 minutter, indtil den føles fast, men overfladen stadig bævrer let, når du forsigtigt ryster formen. Sæt cremen på køl natten over.

Skær rabarberne i meget tynde skiver, og læg dem i en skål. Lav sukkerlagen til rabarberne ved at bringe vand og sukker i kog, og derefter lade den simre i ca. 5 minutter. Tilsæt stjerneanis og hæld sukkerlagen over rabarberne, og lad dem trække køligt natten over.

Du kan karamellisere overfladen på den hvide chokoladecreme ved at drysse et tyndt lag sukker på, og grille cremen få minutter i ovnen, indtil sukkeret smelter og bliver gyldent. Men desserten er også super dejlig, bare som den er. Lun rabarberne ganske let op, inden desserten skal spises, og servér dem som det syrligt-søde indslag til den bløde, milde chokolade-lakridscreme.