Crème brûlée med æbler
SPONSORERET indhold

Crème brûlée med æbler

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Sandra Leigh Draznin Foto: Thomas Hergaard
24. apr. 2013 | Opskrift | Hjemmet
(2 personer)

Ingredienser

Arbejdstid: 20 min.
Koge/bagetid: 35 min.
Køletid: mindst 1 time
Ikke fryse-egnet
200 g æblebåde
2+2 spsk rørsukker
1 kvist citrontimian
3 æggeblommer
2½ dl fløde
50 g rørsukker

  1. Tænd ovnen på 140 grader.
  2. Kog æblebådene møre med sukker og 1-2 spsk vand (ca. 5 min.). Fordel æbler uden væde i 2 ovnfaste skåle.
  3. Sæt fløde over i en gryde med skyllet citrontimian og sukker og varm det forsigtigt op, uden at det koger.
  4. Pisk æggeblommerne sammen i en skål og pisk den varme flødeblanding i.
  5. Si cremen over kompotten og stil skålene i vandbad i ovnen, til cremen er stivnet – ca. 30 minutter. Tag dem ud af ovnen og stil dem koldt mindst 1 time.
  6. Drys rørsukker på overfladen af cremen og brænd det til karamel med en lille gasbrænder eller under grillen i ovnen. Lad dem afkøle før servering.