Crème brûlée med æbler

Foto: Thomas Hergaard

Crème brûlée med æbler - opskrift fra Hjemmet

Crème brûlée med æbler

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
plate (2 personer)
Ingredienser

Arbejdstid: 20 min.
Koge/bagetid: 35 min.
Køletid: mindst 1 time
Ikke fryse-egnet
200 g æblebåde
2+2 spsk rørsukker
1 kvist citrontimian
3 æggeblommer
2½ dl fløde
50 g rørsukker

  1. Tænd ovnen på 140 grader.
  2. Kog æblebådene møre med sukker og 1-2 spsk vand (ca. 5 min.). Fordel æbler uden væde i 2 ovnfaste skåle.
  3. Sæt fløde over i en gryde med skyllet citrontimian og sukker og varm det forsigtigt op, uden at det koger.
  4. Pisk æggeblommerne sammen i en skål og pisk den varme flødeblanding i.
  5. Si cremen over kompotten og stil skålene i vandbad i ovnen, til cremen er stivnet – ca. 30 minutter. Tag dem ud af ovnen og stil dem koldt mindst 1 time.
  6. Drys rørsukker på overfladen af cremen og brænd det til karamel med en lille gasbrænder eller under grillen i ovnen. Lad dem afkøle før servering.
star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Dessert og Cremebrulee

610x200_woordy_dmjpg.jpg