Crudité af rødder med mynte og peanuts
Foto: Maria Warnke Nørregaard Frisk og lækker efterårssalat

Crudité af rødder med mynte og peanuts

En salat med rå rødder er en perfekt efterårssalat. Server den til lammekoteletter, kylling eller en god steak.

printer Print
plate 4-6 personer

1 rødbede
1 pastinak
3 gulerødder
1 radicchiosalat
4 spsk æblejuice
2-3 spsk æbleeddike
3 spsk olivenolie
salt og peber
evt. et nip tørret chili, knust
½ bundt marokkansk mynte
1 dl peanuts eller ristede cashewnødder

Sådan gør du:

  1. Skræl rødderne, og skær dem i stri mler eller tynde skiver for eksempel på en mandolin.
  2. Skær radicchiosalat i grove strimler.
  3. Rør æblejuice med æbleeddike, olivenolie, salt og evt. lidt tørret knust chili.
  4. Bland rødderne med dressingen, og krydr med ekstra salt og peber. Vend rødderne med radicchio og friske mynteblade.
  5. Anret salaten i en skål eller på et fad, og drys med peanuts eller ristede cashewnødder.
Se, hvad vi ellers skriver om: Halloween-mad, Aftensmad, Efterårsmad, Sund aftensmad og Tilbehør